Rubriky
Sport Zprávy

Děčín bere s Bílinou první tři body

Na debakl s Hronovem ze soboty dali Medvědi dávno zapomenout a soustředili se na dnešní domácí zápas s Bílinou. Ten nakonec zvládli a po výhře 6:3 získali první body do druholigové tabulky.

Už ve třetí minutě hry měli velkou šanci hosté. Ondřej Damašek tvrdou ránou prověřil Lukáše Lavingera, jenž uspěl. O dvě minuty později se zaskvěl pěkným střeleckým pokusem Ondřej Sýkora, proti kterému rovněž velmi dobře zakročil Martin Pejsar. Ve třinácté minutě se Bílině naskytla příležitost přesilové hry pět na tři, využili až tu klasickou. Do vedení ji poslal JAKUB ZDENĚK a Medvědi museli dohánět manko. V závěru prvního dějství mohl vyrovnat Ondřej Sýkora, kterého vyzval pasem přes půl hřiště Zdeněk Petráš, ale Pejsar ho vychytal.

Druhá třetina začala ve znamení dohrávané přesilové hry Děčína. Pouhou vteřinu před navrácením se hostujícího hráče z trestné lavice udeřili Medvědi a srovnali stav na 1:1, když se trefil TOMÁŠ FAIGL, jenž poslal puk do zcela prázdné brány. O chvíli později měl velkou šanci Daniel Volráb, ale Martin Pejsar ho vychytal. V devětadvacáté minutě dal o sobě vědět Ondřej Damašek, ale střelu poslal do připraveného Lavingera. Na druhé straně pak využil další početní výhodu DANIEL VOLRÁB a Medvědi strhli vedení na svou stranu – 2:1. Čtyři minuty před koncem třetí třetiny se z levé strany prosadil JAN CHOVANEC, jenž taktéž trefil odkrytou branku – 3:1. V závěru se domácí dostali do tříbrankového náskoku, ale příliš dlouho se neradovali. Gólu bylo dosáhnuto po hvizdu sudího, který hru přerušil. Před třetí periodou tak měli blíže třem bodům Medvědi.

Ve dvaačtyřicáté minutě v pádu zakončil ZDENĚK PETRÁŠ a tentokráte už Medvědí branka platila – 4:1. Úderem pětačtyřicáté minuty využil PATRIK BALCAR už třetí přesilovou hru Děčína a dal Medvědům pohodlný náskok. Ovšem Bílina se nevzdala a dvěma slepenými brankami se dostala na kontakt a prohrávala už jen o dva góly. Nejprve rozvlnil síť za Lukášem Lavingerem PETR MAŠEK – 5:2 a po něm pak byl přesný a neomylný TOMÁŠ URBAN – 5:3. Od té chvíli bylo Draků plné kluziště, ale stále se jim nevedlo vsítit kontaktní gól. Šest minut před vypršením třetí třetiny pak zasadil další ránu soupeři ONDŘEJ SÝKORA, který přetavil samostatný únik v šestou branku a zlomil tak definitivně bílinský odpor – 6:3. Draci už nezareagovali a Děčínští si připsali první tři body do tabulky.

HC Děčín – HC Draci Bílina 6:3 (0:1, 3:0, 3:2)
Branky a nahrávky: 21. Faigl (Kuchynka, Kaltenböck), 31. Volráb (Kuchynka, Havlík), 36. Chovanec (Harkabus, Mareš), 42. Petráš, 45. Balcar (Zajan), 54. Sýkora (Kuchynka, Havlík) – 14. Zdeněk (Jaroš, Urban), 47. Mašek (Daniel), 48. Urban (Vlach, Damašek)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Skokan) – Loukota, Balcar, Mareš, D. Havlík, Černohorský, Kaltenböck (A) , Stuchlý – Kuchynka, Petráš, Fojt – Chovanec, Zajan (C), Harkabus – Faigl, Sýkora, Volráb (A) – Horák

Vendula Zdražilová, HC Děčín