Rubriky
Sport Zprávy

Aktuální situace v A-týmu BK Děčín

Utkání v Pardubicích se odkládá, tým však začne s tréninkem !!!

Vzhledem k rozhodnutí Krajské hygienické stanice o termínech konce izolace a karantény, rozhodl Sportovní ředitel Kooperativa NBL Ing. Zdeněk Ringsmuth o odložení utkání Děčína v Pardubicích, původně plánovaného na sobotu 3.10. (rovněž byl odložen duel USK Praha – Geosan Kolín, naopak Brno v Opavě dostalo zelenou).

Hráči a realizační tým Válečníků z NBL je v karanténě již od 17.9., kdy byl pozitivně testován jeden z jeho členů. Po prvních testech bylo pozitivně testováno rovněž dalších šest hráčů, které čekala izolace (končící v druhé části tohoto týdne). I ostatní, podle testu negativní, museli dodržovat karanténní opatření, aby se dnes po kontrolních testech dozvěděli, až na jednu výjimku, znovu negativní výsledek.

Aktuální stav týmu tedy nasvědčuje, že domácí duel s Ostravou ve středu 7.10. se odehraje podle plánu se začátkem v 18:00. Válečníci tak, pokud obecná situace v ČR a KNBL dovolí, sehrají čtyři utkání v řadě v domácím prostředí (po 7.10. proti Ostravě dále 10.10. proti USK Praha, 14.10. proti Opavě a 17.10. proti Ústí).

Hráči se začnou zapojovat do tréninku podle individuálních nařízení KHS. Trenér Grepl bude pak očekávat k plnohodnotnému fungování téměř kompletní tým v pátek 2.10.

Děčín se mezitím dohodl na náhradních termínech odložených duelů s Opavou a Brnem:

Středa 14.10. od 18:00   BK ARMEX Děčín – BK Opava

Středa 4.11. od 18:00    BK ARMEX Děčín – Basket Brno

Náhradní termíny dalších odložených utkání v Nymburku a v Pardubicích jsou v jednání.

Zdroj: BK Děčín