Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

Recidivista skončil ve vazbě
Z několika krádeží spáchaných v Děčíně a okolí je podezřelý v minulosti šestkrát odsouzený recidivista, který byl v uplynulých dnech obviněn z trestných činů krádeže, krádeže ve stadiu pokusu, poškození cizí věci a porušování domovní svobody. Čtyřiadvacetiletý muž je podezřelý, že na konci dubna vnikl do zaparkovaného užitkového auta a ze zavazadlového prostoru odcizil hoverboard. Další den využil pootevřených vchodových dveří do domu a z chodby odcizil odložené prázdné lahve od piva uložené v krabicích a proutěném koši.

Začátkem května vlezl oknem do pokoje ubytovny, kde odcizil různou elektroniku a o něco později z otevřené dílny v přízemí domu v Dolním Oldřichově ukradl vrtací kladivo za dvacet tisíc korun.

Dále je podezřelý, že v Děčíně neoprávněně vstoupil na oplocený pozemek u domu, kde ze dvora odcizil kufřík s bouracím kladivem, v polovině května pak v Bynově vnikl na oplocený pozemek rodinného domu, kde z garáže odcizil motorovou pilu.

O několik dnů později vykradl auto, ze kterého si odnesl SD kartu, začátkem června pak v Jílovém vnikl do činžovního domu, kde se na společné chodbě pokusil vloupat do komory s uskladněným nářadím. Poslední zatím objasněné krádeže se dopustil v noci z neděle na pondělí v Dolním Oldřichově, kde překonal zámek předních dveří u zaparkovaného vozidla a z palubní desky demontoval zabudované autorádio.

Muž způsobil poškozeným škodu přes 65 tisíc korun, protože na svobodě by s největší pravděpodobností v páchání trestné činnosti pokračoval, byl podán návrh na jeho vzetí do vazby, který soudce akceptoval. Vzhledem k tomu, že se části krádeží dopustil v době vyhlášeného nouzového stavu, mohl by strávit za mřížemi v krajním případě až osm let.

Povedený kamarád
Až pět let by mohl strávit za mřížemi 39letý muž, který byl obviněn z přečinu krádeže. Je podezřelý, že v Děčíně odcizil z garáže, od které měl klíče, dva skútry, tři helmy na motocykl, několik sad disků z lehkých slitin a pneumatiky. Krádeží se „odvděčil“ svému kamarádovi za to, že mu půjčil klíče, aby mohl v garáži přespávat, odcizené věci pak rozprodal, celkem byla škoda vyčíslena na 68 tisíc korun.

Krádež v kempu
Z přečinu porušování domovní svobody je podezřelý neznámý pachatel, který vnikl do obytného přívěsu. V kempu na Mezní Louce vstoupil do neuzamčeného přívěsu, odkud vzal batoh, ze kterého posléze odcizil 50 eur a batoh opodál zahodil. V případě zjištění lapkovy totožnosti mu v krajním případě hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

2. července 2020, por. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Oddělení tisku a prevence