Rubriky
Zprávy

Události MP Děčín

Partnerský spor málem skončil zraněním
V sobotu byli strážníci přivoláni ke sporům mezi lidmi v Boleticích nad Labem. Předmětem rozepře byla vylitá voda, kterou ze sedmého patra vylila žena na svého bývalého přítele, který ji v minulosti sprostě urážel. Bohužel se ženě při vykonávání pomsty vysmekl kyblík a spadl i s vodou na zem, kde stála sporu nezúčastněná žena. Tato se samozřejmě vylekala a na místo přivolala městskou policii. Strážníkům se na místě podařilo zajistit bývalé partnery, kteří si tak mohli o věci na místě promluvit a vyjasnit si tak případné spory, které by v budoucnu mohly opět eskalovat. Následně celou věc zadokumentovali a pro podezření z přestupkového jednání věc postoupili správnímu orgánu.

Mladík rušil hlasitou hudbou noční klid
V neděli v pozdních večerních hodinách řidič osobního vozidla v Boleticích nad Labem na sebe připoutal pozornost hlídky strážníků tím, že jel po ulici Studniční se staženými okny, ze kterých šla velmi nahlas puštěná reprodukovaná hudba. Pro podezření z přestupku, rušení nočního klidu, se hlídka rozhodla vozidlo zastavit a věc projednat s řidičem. Při kontrole však vyšlo najevo, že řidič u sebe neměl řidičský ani občanský průkaz, ač jako řidič motorového vozidla musím mít příslušné doklady u sebe. Strážníci všechna podezření z přestupkových jednání zadokumentovali a postoupili příslušnému správnímu orgánu k následným úkonům.

Řídil bez řidičského průkazu a navíc pod vlivem alkoholu
Včera v dopoledních hodinách při hlídkové činnosti u Mariánské louky strážníci spatřili vozidlo, o kterém z místní znalosti ví, že jej řídí osoba bez příslušného řidičského oprávnění. Z tohoto důvodu se hlídka rozhodla řidiče zkontrolovat. Podezřelé vozidlo zastavili pomocí výstražného a světelného zařízení v ulici U Plovárny. Kontrolou bylo zjištěno, že řidič u sebe neměl doklady potřebné k řízení a provozu motorového vozidla na pozemních komunikacích, ale i to, že před jízdou požil alkoholické nápoje a navíc má vysloven zákaz řízení. Pro podezření ze spáchání protiprávního jednání byla na místo přivolána hlídka PČR, která si věc na místě převzala.

Mladík řídil bez potřebného oprávnění
V pátek v podvečerních hodinách operační důstojník městské policie přijal oznámení týkající se party mladistvých, kteří jezdí s motorovým vozidlem bez registračních značek a svou bezohlednou jízdou ohrožují okolí. Okamžitě na místo byli vysláni strážníci, kteří po chvilce pátrání v tamní lokalitě nalezli v zahrádkářské kolonii zaparkované zmíněné vozidlo. Blízko vozidla postávali tři mladíci. Při rozhovoru se strážníky vyšlo najevo, že s vozidlem skutečně jezdil jeden z nich, přičemž není držitelem příslušného oprávnění, což vzhledem k věku sedmnáct let ani být nemůže. Pro podezření z protiprávního jednání byla přivolána hlídka PČR, která si věc na místě převzala k dalším úkonům.

Zdroj: MP Děčín