Rubriky
Zprávy

Události MP Děčín

Žena se pokoušela napadnout strážníky
V úterý Policie České republiky požádala hlídku strážníků o pomoc při předvedení osoby na místní obvodní oddělení. Jednalo se o ženu, která se chovala nebezpečně tím, že v opilosti vstupovala do vozovky a ohrožovala tak bezpečnost a plynulost silničního provozu. Po ukončení převozu, když žena vystupovala z vozidla, napadla znenadání hlídku a pokusila se o útěk. Pro její agresivní chování museli strážníci použít donucovací prostředky a ženě přiložit pouta, aby tak zamezili jejímu dalšímu pokusu o útok. Po tomto zákroku byla žena předána policistům, kteří ve věci provedli další úkony.

Poškozené dveře zaplatí rodiče
Ve středu strážníci v Boleticích nad Labem přijali oznámení týkající se rozbitých vchodových dveří do panelového domu. Dle svědků poškození měly způsobit děti, které nalezly volně ležící pneumatiky a podle svědků měl jeden mladý chlapec pneumatiku pustit z kopce dolů, přičemž ta narazila na kámen, vyletěla do vzduchu a udeřila do vchodových dveří, což způsobilo rozbití skleněné výplně. Hlídka provedla šetření v okolí a zjistila, kde podezřelý chlapec bydlí. Následně se pak v místě jeho bydliště spojila s jeho matkou, která chlapce zavolala a požádala jej, aby řekl co se stalo. Chlapec se ke skutku přiznal. Matka pak společně se synem navštívila správce domu, ve kterém došlo k poškození a přislíbila náhradu věci v plné výši. Za své chování se chlapec omluvil.

Hledaného si převzala policie
Strážníci v úterý v ranních hodinách vykazovali muže, který spal mezi poschodími panelového domu v ulici Příčná v Děčíně III a na kterého upozornili sami obyvatelé domu. Strážníci zjistili totožnost muže a při následné lustraci vyšlo najevo, že po muži je vyhlášeno pátrání Policií České republiky. Z tohoto důvodu byl muž předveden na místní oddělení Policie České republiky, kde byl ponechán k následným úkonům.

Zdroj: MP Děčín