Rubriky
Sport Zprávy

Šimon Ježek stříbrný v soutěži 1on1

Ani ve třetí soutěži, která vyplnila prostor po předčasně ukončené Kooperativa NBL, nevyšli děčínští Válečníci medailově naprázdno! Po bronzu Ondřeje Šišky a Filipa Kroutila v týmové střelbě a stříbru Filipa Kroutila ve střelbě jednotlivců, přidal další stříbro, tentokrát při hře jeden na jednoho, kapitán děčínského mužstva, Šimon Ježek.

Kapitán Válečníků postoupil ze základního kola až z posledního 4. místa, poté však exceloval v českém finále, kde přes alergickou reakci na ořechovou směs, kterou doplňoval vydanou energii, vyhrál všech pět zápasů a postoupil do celorepublikového finále. Zde se potkal s dalšími třemi borci z českého finále a čtyřmi z moravského.

Závěrečný turnaj se konal opět v pražské Folimance a Šimon Ježek narazil ve čtvrtfinále na Radka Farského z Brna, jehož porazil 9:6. V semifinále pak Ježek bojoval s ostravským Pumprlou, který sice vedl už 4:7, ale kapitán Děčína následně trefil dvě dvoubodové střely, vydařil se mu i závěrečný útok a postoupil do finále. Zde na něj čekal domácí Ondřej Sehnal, kterého Ježek v předchozích dvou turnajích dvakrát porazil, ale tentokrát byl  rozehrávač USK Praha lepší a zvítězil 9:5.

Za tento triumf si Sehnal odnesl finanční odměnu 100 000 Kč, Šimon Ježek pak vyinkasoval krásných 50 000 Kč a třetí Pumprla bral 25 000 Kč.

Výsledky zápasů

Čtvrtfinále:
Šimon Ježek – Radek Farský 9:6
Radek Pumprla – Kamil Švrdlík 9:3
Jan Kozina – Ladislav Pecka 9:8
Ondřej Sehnal – Matěj Svoboda 9:3

Semifinále:
Šimon Ježek – Radek Pumprla 9:7
Jan Kozina – Ondřej Sehnal 8:9

O 3. místo: Radek Pumprla – Jan Kozina 9:6

Finále: Šimon Ježek – Ondřej Sehnal 5:9

Konečné pořadí:
1. Ondřej Sehnal (USK Praha)
2. Šimon Ježek (BK ARMEX Děčín)
3. Radek Pumprla (NH Ostrava)
4. Jan Kozina (mmcité1 Basket Brno)
5. – 8. Radek Farský (mmcité1 Basket Brno), Kamil Švrdlík (BK JIP Pardubice), Ladislav Pecka (SLUNETA Ústí nad Labem), Matěj Svoboda (DEKSTONE Tuři Svitavy)

Zdroj: BK Děčín