Rubriky
Kultura Zprávy

Rogalo DC startuje již tuto neděli!

V neděli 31. května startuje v 15 hodin na Smetanově nábřeží oblíbená série minifestivalů Rogalo DC. Až do konce září tu každou neděli budou moci lidé poslouchat živou muziku. Spolupořadatelem akce je město Děčín, které na ni letos přispěje částkou 220 tisíc korun. Nedělní hudební odpoledne se v Děčíně konají již pátým rokem.

„Pro návštěvníky bude opět připravený program sestavený ze tří hudebních skupin. Letos bude scéna zřejmě ochuzena o větší část zahraničních hostů, ale ani jejich účast nemůžeme vyloučit,“ uvedl pořadatel Antonín Moravec s tím, že sestavení programu zkomplikoval koronavirus a následná vládní opatření.

Tuto neděli 31. května se mohou lidé těšit od 15 hodin na pravidelného účastníka předchozích ročníků trio La Belle Vie. Výtečná zpěvačka Zdenka Trvalcová je Slovenka, dlouhodobě žijící v Praze, kde jednak působí jako muzikálová zpěvačka a také jako učitelka zpěvu na Mezinárodní konzervatoři. Zároveň často hraje se svými dvěma skupinami – Voila a právě La Belle Vie. Repertoár je složen hlavně z francouzských písní. Na akordeon ji doprovází Michal Mihok a na kytaru Tibor Žida.

Od 16.00 hodin bude mít na Rogalo DC svou premiéru duo Sarah & The Adams. Zpěvačka Šárka Adámková vydala letos svou třetí autorskou desku, první v českém jazyce „Pověz mi“.

V 17.00 hodin pak odstartuje svou část programu živočišné trio Hot sister. Dvojčata Doris a Sofie Lamošovy přivezou dávku swingu a svého dvorního klavíristu Jirku. Toto uskupení jste na Rogalo DC již v minulosti mohli také vidět. Do Děčína se vrací po roční pauze. Konec programu je naplánován na 18 hodin.

Program můžete sledovat na facebooku Rogalo DC či na webových stránkách www.mala-pariz.cz.

Zdroj: Magistrát města Děčín