Rubriky
Zprávy

Návštěvníci stahují koronavirovou ztrátu zoo nákupem v e-shopu nebo pořízením adopce

Vlna solidarity! Tak přesně tu dokázali děčínské zoo vyjádřit její návštěvníci. I přesto, že zahrada byla kvůli koronaviru 6 týdnů uzavřená, a nabrala tak téměř milionovou ztrátu, našli si způsob, jak ji podpořit v těchto nelehkých časech. „Lidé doslova vzali útokem náš e-shop a spousta z nich se rozhodla podat pomocnou ruku i formou adopce některého z našich zvířat.

V e-shopu jsme do konce dubna prodali suvenýry a vstupenky za téměř 100 tisíc korun. Na adopcích se pak vybralo dokonce 130 tisíc korun, nejštědřejší dárce poslal na chov zvířat neuvěřitelných 25 tisíc korun.

Svého patrona získala i zvířata, která dosud žádného neměla. Například sambar skvrnitý, lemur červený vari nebo takin indický,“ uvedla mluvčí zoo Alena Houšková.

Zoo si této pomoci nesmírně váží a děkuje za každý takový projev náklonnosti. Od znovuotevření (27. 4. 2020) navštívilo zoo už téměř 2 tisíce lidí. Zoo je v od měsíce května otevřena od 8 do 19 hodin. Vstup do zoo je v současné době možný pouze se vstupenkou zakoupenou online v e-shopu.

Alena Houšková
Zoologická zahrada Děčín – Pastýřská stěna, příspěvková organizace