Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

Řídili i přes zákaz
Z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání je podezřelý 32letý muž, kterého v Krásné Lípě zastavila policejní hlídka. Muž si sedl za volant, i když má  soudem uložen zákaz řízení motorových vozidel pro všechny skupiny až do roku 2022. Navíc měl pozitivní test na přítomnost omamných a psychotropních látek v těle, v případě odsouzení mu hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

Stejný trest hrozí také 21letému muži, kterého policisté zastavili ve Varnsdorfu. Opakovaně byl přistižen při řízení, i když má uloženy děčínským magistrátem a varnsdorfským městským úřadem hned tři platné zákazy činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel, oba muži jsou vyšetřováni na svobodě.

Další krádeže nafty
Policisté pátrají po neznámém pachateli, který ve Varnsdorfu vnikl do areálu staveniště, kde z nádrží dvou zaparkovaných nákladních aut odcizil naftu. Zmizelo asi 380 litrů pohonných hmot, celková škoda byla vyčíslena na více jak 15 tisíc korun včetně škody vzniklé poškozením nádrží. Policisté případ prověřují jako trestný čin krádeže.

Pohonné hmoty zmizely také z nákladního vozidla zaparkovaného v Horním Podluží, kde neznámý pachatel odstranil víčko a z nádrže odčerpal asi 350 litrů nafty. Škoda byla vyčíslena na necelých devět tisíc korun, policisté se budou zabývat i verzí, že by mohl mít krádeže na svědomí stejný pachatel, kterému s ohledem na nouzový stav hrozí v případě dopadení až osmileté vězení.

Vloupání do domu
Až osmiletý trest odnětí svobody hrozí neznámému pachateli, který se v katastru České Kamenice vloupal do neobydleného domu. Následně vnikl do stodoly, kde ze zaparkovaného auta odcizil katalyzátor. Škoda byla vyčíslena na 12 tisíc korun, ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro trestné činy krádeže a porušování domovní svobody.

Krádež kola
Jízdní kolo v hodnotě deset tisíc korun ukradl neznámý zloděj v Děčíně. Minulý týden se vloupal do kolárny v suterénu domu a odcizil kolo zn. Kellys Spider, policisté případ prověřují jako trestný čin krádeže a po pachateli i bicyklu pátrají.

6. dubna 2020, por. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Oddělení tisku a prevence