Před samotným duelem dojde k předání cen od partnerů HC Děčín pro nejlepší hráče sezóny a poděkování trenérovi Jaroslavu Haškovi.

Nejlepší útočník: Michal Oliverius
Nejlepší obránce: Jakub Loukota
Neužitečnější hráč: Lukáš Lavinger

Ceny zúčastněným věnovali:

Pekárna Martin, Řezání a tvarování vodním paprskem p. Šiler Česká Kamenice, Pivovar Kotouč Česká Kamenice, Rodinná vinotéka Jan Gábel, Zámečnictví Jiří Heřman, Autodoprava Jaroslav Hora, Auto Primax, Květinové studio Jana Zavřelová, Iveta Novotná bistro v Kokosu.

Všem partnerům velice děkujeme za poskytnuté ceny!

Děčínští hokejisté už mají jistotu čtvrtého místa a poslední duel už toto neovlivní. Zatím mají na kontě devětapadesát bodů a na páté Řisuty tak mají náskok čtyř bodů, přičemž ve hře už jsou jen tři body. Už o minulém víkendu se rozhodlo o tom, že Řisuty skončí páté a i v případě neúspěchu v posledním kole o tuto pozici nepřijdou. A v předkole play-off, které startuje už tuto sobotu, na sebe narazí právě Medvědi proti Buldokům. Vrchol sezóny tak přichází a jsou na řadě líté boje ve vyřazovací části soutěže. Hokejisté Děčína díky lepšímu postavení v tabulce budou začínat na domácí půdě a případný rozhodující pátý duel by se odehrál taktéž v Děčíně. Pikantní bude série s Řisuty pro Zdeňka Petráše. V lednu nejproduktivnější hráč Medvědů zamířil právě do Řisut a v bojích o první sériový bod tak bude stát na druhé straně barikády. Bude to určitě hodně zajímavá série, na kterou se všichni fanoušci, ale i samotní hráči, těší.

Nejproduktivnější hráči

Ondřej Sýkora – 55 bodů (26+29)
Michal Oliverius – 38 bodů (9+29)
Pavel Zajan – 37 bodů (20+17)

Stejně, jako Děčín, mají jistotu svého postavení v tabulce i hokejisté vrchlabského Stadionu. Ti jsou totiž ve skupině Sever suverény a skončili tak na prvním místě, kde pokořili hranici sto bodů. A v Děčíně se ji pokusí ještě navýšit. Vrchlabští jsou aspiranty na postup do Chance ligy. Z odehraných devětatřiceti utkání zvítězili čtyřiatřicetkrát, pětkrát pak prohráli. Na rozdíl od svého dnešního soupeře je po konci základní části čeká pauza, ve které se budou připravovat na nejdůležitější část sezóny. Jelikož skončili na prvním místě, zajistili si tak přímý postup do semifinále, do předkola play-off tak nezasáhnou. Stejně na tom jsou i hokejisté Dvora Králové, kteří skončili druzí a taktéž si zahrají až semifinále.

Nejproduktivnější hráči

Petr Sýkora – 70 bodů (40+30)
Jaroslav Bednář – 64 bodů (22+42)
Jan Hlaváč – 55 bodů (23+32)

Oba týmy se spolu utkaly už čtyřikrát, dnes to bude naposledy v základní části. A Medvědi mají svému soupeři dnes určitě co vracet, neboť ve všech čtyřech případech prohráli a nezískali ani bod. Vrchlabští naopak budou usilovat o pátou výhru. Bude to zajímavý souboj na konci základní části.

Utkání na děčínském zimním stadionu začne ve středu 4. 3. 2020 v 18. hodin.

Online přenos: HC Děčín – HC Stadion Vrchlabí

Vendula Zdražilová
Zdroj: HC Děčín