Rubriky
Sport Zprávy

Ze Slaného se dvěma body

Ke svému předposlednímu utkání v základní části zajížděli ve středu 26. 2. 2020 hokejisté Děčína do Slaného, kde se utkali s tamními Buldoky. Ty dokázali porazit 5:4 v prodloužení, které rozhodl Daniel Volráb a stále tak drží čtvrté místo v tabulce.

Hned na začátku první třetiny čelili Medvědi přesilové hře, kterou nakonec ubránili. A hned po návratu z trestné lavice se prosadil PATRIK ZICHO, který se tváří v tvář Ilašenkovi nemýlil – 0:1. Domácí se snažili o vyrovnání, před brankou Děčína měli šance, ale Lavingera nepřekonali. V desáté minutě už ano. PETR PATYK střelou z pravého kruhu děčínského brankáře překonal a začínalo se od začátku – 1:1. A v šestnácté minutě měli Řisutští velkou šanci, Janečkovu nebezpečnou střelu vykopl Lavinger a zákrokem Děčín podržel. Do konce první části hry se už skóre neměnilo a poprvé do kabin tak šly oba celky za nerozhodného stavu.

V úvodu druhé třetiny si Medvědi vrátili vedení zpět na své hokejky. PAVEL ZAJAN si našel odražený kotouč a zakončil do odkryté klece – 1:2. A o tři minuty později už to bylo o dva góly. Kuchynkovu střílenou přihrávku tečoval za Ilašenkova záda TOMÁŠ FAIGL a dal tak Děčínu slibný náskok – 1:3. Buldoci podnikali nebezpečné útoky, ale v nich se ke kýžené kontaktní brance nedostali. V závěru prostřední části hry ubránili oslabení a poté udeřili. Zpět do hry vrátil Řisuty NIKOLAJ PARŠAKOV – 2:3 a Buldoci byli Medvědům na dostřel jediné přesné trefy. Jenže poslední slovo měli Děčínští, kteří si JAKUBEM LOUKOTOU vrátili zpět dvoubrankový náskok pouhou vteřinu před druhou sirénou – 2:4.

Na začátku třetí periody šel do úniku sám před Lavingera Patyk, ale ve velké šanci ho nepřekonal. Medvědi tak své dvoubrankové vedení udrželi. Dlouho se pak domácí marně dostávali na kontaktní branku, ale nakonec se dočkali. Ve dvaapadesáté minutě vykřesal naději pro Buldoky MICHAL JANEČEK, jenž za Lavingerova záda dorazil odražený kotouč – 3:4. Hned na to se dal očekávat tlak Řisut, který doopravdy přišel. Úderem třiapadesáté minuty domácí srovnali krok, když se po Petrášově přihrávce prosadil PETR PATYK – 4:4. Nakonec se už do konce základní hrací doby skóre neměnilo a utkání došlo do nastavené hrací doby. Ve třiašedesáté minutě pak prostřelil Jirouška DANIEL VOLRÁB a rozhodl tak o dvou bodech pro Medvědy – 4:5.

HC Řisuty – HC Děčín 4:5 po prodl. (1:1, 1:3, 2:0 – 0:1)
Branky a nahrávky: 10. Patyk (Potěchin, Petráš), 39. Paršakov (Novák A.), 52. Janeček (Holub, Keszi), 53. Patyk (Petráš, Kolářík) – 5. Zicho (Kuchynka), 24. Zajan (Sýkora, Volráb), 27. Faigl (Kuchynka, Oliverius), 40. Loukota (Málek, Kuchynka), 63. Volráb (Zajan)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Brňák) – Balcar, Černohorský, Zicho, Málek, Tůma, Loukota – Ineman, Kuchynka, Zajan, Sýkora, Fojt, Oliverius (C), Smola, Volráb, Faigl, Horák

Vendula Zdražilová, HC Děčín