Rubriky
Sport Zprávy

Z Nové Paky se všemi body

Medvědi zajížděli v rámci devětatřicátého kola na půdu Nové Paky a jejich cílem bylo odčinit domácí prohru se Dvorem. To se nakonec povedlo. Děčín po těsné výhře 3:2 získal důležité tři body a je zase čtvrtý.

Úvod zápasu přinesl opatrnější hokej, poté se ale rodily šance na obou stranách. Nejprve Lavinger ukryl do lapačky nebezpečnou střelu Tomáše Půlpána, následně pak novopacký Vacek zastavil střelu Tomáše Faigla. Po polovině první části hry měly postupně oba celky k dispozici přesilovou hru, ale využít ji nedokázaly. V šestnácté minutě se pak už měnilo skóre, a to na děčínské straně. PAVEL ZAJAN poslal kotouč do rohu Vackovy branky a dostal Medvědy do vedení – 0:1. V poslední minutě pak náskok Děčína navýšil JAN SMOLA, jehož pokus se otřel o jednoho z domácích hráčů a zapadl za Vackova záda – 0:2. Poprvé do kabin se tak lépe šlo hostům, kteří měli dvoubrankový náskok v zádech.

Medvědi na začátku druhé třetiny ubránili oslabení a nedovolili Nové Pace snížit. Ovšem Bruslařům se to povedlo na konci devětadvacáté minuty, když je na kontaktní branku dostal TOMÁŠ PŮLPÁN – 1:2. Nové Pace se poté naskytla dobrá příležitost, jak srovnat, a sice v další přesilové hře. Děčínští ji však znovu ubránili a neinkasovali. Sami pak pět minut před koncem prostřední části hry udeřili a vrátili si zpět dvoubrankový náskok. ONDŘEJ SÝKORA, který se trefil prakticky hned po vhazování před domácí klecí, vrátil na děčínské hokejky klid – 1:3. V poslední minutě pak měl dvě šance domácí Hric, avšak ani jedna z nich za Lavingerem neskončila. I po druhé třetině tak měli hosté náskok o dva góly.

Bruslaři šli do třetí třetiny s jasným cílem, a sice se zápasem ještě něco udělat. Mnohdy si před brankou Děčína vytvářeli šance, ale ty ke snížení nevedly a nevedla k tomu ani početní výhoda, kterou Děčín ubránil. V polovině třetí periody už ale Nová Paka udeřila. LUKÁŠ BEZDĚK dostal své spoluhráče na kontaktní branku a domácí tak měli ještě šanci – 2:3. Následně pak Novopačtí čelili tlaku Medvědů, Vacek v domácí kleci však za svá záda puk nepustil. Nakonec své těsné vedení Děčínští uhájili až do závěrečné sirény a tři body tak putovaly na sever Čech.

BK Nová Paka – HC Děčín 2:3 (0:2, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 29. Půlpán T. (Bezděk, Mlčoch), 50. Bezděk (Hnik, Abraham) – 16. Zajan (Gottfried, Volráb), 20. Smola, 35. Sýkora (Volráb)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Brňák) – Černohorský, Zdvořáček, Kaltenböck, Gottfried, Balcar, Tůma – Ineman, Havlíček, Faigl, Volráb, Sýkora, Oliverius (C), Zajan, Fojt, Kuchynka, Smola

Vendula Zdražilová, HC Děčín