Rubriky
Kultura Zprávy

Výroční výstava děčínské zoo je nyní k vidění v knihovně

Kdo nestihl výstavu věnovanou sedmdesátiletému výročí děčínské zoologické zahrady v Galerii Obchodního centra Pivovar, má nyní jedinečnou šanci ji shlédnout v Městské knihovně Děčín. K vidění tu bude po celý prosinec. Zoo Děčín prošla za sedmdesát let obrovskou proměnou.

Ze zookoutku, přes zamřížovaný zvěřinec se stala moderní zoologickou zahradou s mnoha chovatelskými úspěchy. „Výstava, kterou jsme u příležitosti tohoto významného jubilea připravili, přiblíží příchozím prostřednictvím 10 naučných panelů sedmdesát let zoo z pohledu jednotlivých ředitelů, kterých se v ředitelském křesle vystřídalo celkem šest, připomene i významné osobnosti spjaté s děčínskou zoo nebo dovolí se prostřednictvím netradičního audiokoutku zaposlouchat do vzpomínek pamětníků, uvedla mluvčí zoo Alena Houšková.

Nechybí ani přehled zvířat, které za 70 let zoologickou zahradou prošli a k vidění jsou i makety oblíbených medvědů grizzly Siegfrieda a Helgy. Výstava je k dispozici ve třetím patře knihovny a otvírací doba se shoduje s provozem knihovny.

Alena Houšková
Zoo Děčín – Pastýřská stěna, p. o.