Rubriky
Sport Zprávy

Medvědi sahali po třech bodech, nakonec získali jeden

K dalšímu utkání v rámci druhé hokejové ligy zavítali hokejisté Děčína na trutnovský led, kde až do šedesáté minuty vedli 3:2. Avšak domácím se povedlo srovnat a zápas šel do prodloužení. V něm se taktéž nerozhodlo a v samostatných nájezdech pak uspěl Trutnov, který získal bod navíc.

Medvědi hned na začátku první třetiny měli velkou šanci a po jejich střele vypadl kotouč Ašenbrennerovi z rukavice přímo na hůl děčínského hráče, ale ten ho neprostřelil. V deváté minutě se to ale už povedlo a Děčínští otevřeli skóre zápasu, když se prosadil ZDENĚK PETRÁŠ – 0:1. Poté se hráči Děčína ubránili dvěma přesilovkám soupeře a těsné vedení udrželi. V šestnácté minutě, když měli Trutnovští souvislý tlak, prostřelil Lavingera VOJTĚCH FALTYS a bylo vyrovnáno – 1:1. Chvilku poté se Děčínští dostali do další velké šance a nebyli daleko znovu od vedoucího gólu. Zákrok Ašenbrennera však byl proti. Následně pak Medvědi ještě orazítkovali tyč jeho branky. V poslední minutě první části hry se před brankářem Trutnova prosadil ŠTĚPÁN KUCHYNKA a poslal tak své spoluhráče opět do vedení – 1:2.

Hned v úvodu druhé třetiny měli domácí velkou šanci na srovnání stavu skóre, střela z mezikruží šla ale jen nad branku Lavingera. Ale hned na to se podruhé v utkání prosadil ŠTĚPÁN KUCHYNKA a Medvědi měli dvoubrankový náskok – 1:3. Trutnovští se snažili o kontaktní branku, ale velmi dobře hrající Děčín je k tomu nepustil. A skóre se neměnilo ani po nebezpečné střele Svobody, jenž se dostal do samostatného úniku. V osmatřicáté minutě už ale domácí snížili, když na rozdíl jediné branky snížil FILIP KRSEK – 2:3.

Ve čtyřiačtyřicáté minutě měli domácí hráči velkou šanci, kterou Medvědi zastavili jen za cenu faulu. Následné oslabení však ubránili a dále drželi těsné vedení. O chvíli později udeřil Ondřej Sýkora, proti jeho pokusu však zakročil Ašenbrenner v trutnovské brance. Osm minut před koncem třetí třetiny měli Medvědi výhodu přesilové hry, v ní se však neprosadili a nenavýšili své vedení. Těsný náskok hájili až do závěru třetí třetiny, ale v poslední minutě v powerplay srovnali zásluhou FILIPA KRSKA, jenž svým druhým gólovým příspěvkem vynutil pro Trutnov nastavenou hrací dobu. V ní se nedokázal nikdo prosadit a duel tak došel do samostatných nájezdů, které rozhodl LUKÁŠ VÁCHA a domácí brali bonusový bod navíc.

HC BAK Trutnov – HC Děčín 4:3 po sam. náj. (1:2, 1:1, 1:0 – 0:0)
Branky a nahrávky: 16. Faltys (Planý), 38. Krsek (Poul, Tatar), 60. Krsek (Kozák, Višňák), rozh. náj. Vácha – 9. Petráš (Balcar), 20. Kuchynka (Oliverius, Faigl), 22. Kuchynka (Kaltenböck, Faigl)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Kácha) – Mareš, Kaltenböck, Zicho, Loukota, Tenkrát, Balcar, Tůma, Petráš, Sýkora, Oliverius (C), Faigl, Volráb, Chovanec, Zajan (A), Fojt, Kuchynka, Smola

Vendula Zdražilová, HC Děčín