Rubriky
Sport Zprávy

Bílina poprvé v sezóně Medvědy porazila

V devatenáctém kole druhé hokejové ligy zavítali Medvědi na bílinský led. V průběhu první třetiny si sice vypracovali dvoubrankový náskok, ale Draci stihli snížit a v dalším průběhu nejen vyrovnat, ale i strhnout vedení na svou stranu. Nakonec se radovali z výhry 4:3 a poprvé letos tak Děčín porazili.

O první vážnější akci zápasu se postarali domácí hokejisté. Už ve druhé minutě se do samostatného úniku hnal Dominik Kubišta. Svou střelu však příliš uspěchal a kotouč namířil vedle Lavingerovy branky. Poté o sobě několika pokusy dali vědět Medvědi a v šesté minutě slavili první branku zápasu. PAVEL ZAJAN po pěkné souhře rozvlnil síť za Richardem Běhulou a ten jako první lovil kotouč ze své sítě – 0:1. O chvilku později hostům zatrnulo. Lavinger totiž chytil domácí pokus do lapačky, puk mu však vypadl a díky pomoci Tůmy tak nehrozilo vyrovnání. V deváté minutě vedli Medvědi 2:0. ONDŘEJ SÝKORA se v prostoru mezi kruhy nemýlil a propálil Běhulu. Domácí však zabrali a brzy se dostavila kontaktní branka. JAROSLAV ŠIMEČEK svižnou střelou dostal puk za záda Lavingera a Bílina byla zpátky ve hře – 1:2. Ještě v závěru první části hry mohlo být srovnáno, Procházka totiž orazítkoval břevno!

Druhá třetina se rozhodně lépe povedla hostům. Nejprve sice byli ve velké šanci Medvědi, když po jejich střele uklidil puk z blízkosti branky domácích jeden z obránců Bíliny a hned na to pak Draci skórovali. V sedmadvacáté minutě se po dobré souhře prosadil DOMINIK KUBIŠTA a bylo vyrovnáno – 2:2. Děčínští si chtěli své vedení vrátit zpátky a Tomáš Faigl k tomu neměl daleko. Jeho pokus totiž orazítkoval tyč Běhulovy branky. Ve čtyřiatřicáté minutě dostali Medvědi k dispozici přesilovou hru, ale paradoxně v ní hned inkasovali. V oslabení se totiž před Lavingerem trefil JAROSLAV ŠIMEČEK a Bílina poprvé vedla – 3:2. V závěru prostřední části hry pak měli přesilovku Draci a tu využili. TOMÁŠ URBAN zužitkoval přihrávku Jakuba Zdeňka a Draci šli do dvoubrankového náskoku – 4:2.

Děčínští do třetí třetiny vstoupili aktivně a hned z kraje si připsali tři střely na domácí branku. Richard Běhula byl ale pozorný a nedovolil Děčínu dostat se Bílině na dostřel. V šestačtyřicáté minutě jeli do přečíslení Draci, ale jejich souhru přerušil Sebastian Dörner a pomohl tak Lavingerovi. Medvědi pak měli výhodu dvou přesilovýc her, ale nedokázali je přetavit v kontaktní branku. Draci tak stále drželi velmi slibný náskok. V sedmapadesáté minutě ještě povedenou střelou vykřesl jiskru naděje JAN KALTENBÖCK, který snížil na rozdíl jediné branky – 4:3. Ovšem srovnat se Medvědům už nepovedlo a ti tak s Bílinou poprvé v sezóně padli.

HC Draci Bílina – HC Děčín 4:3 (1:2, 3:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 15. Šimeček (Zdeněk), 27. Kubišta (Tjurin, Brzek), 34. Šimeček (Procházka, Richard Běhula), 38. Urban (Zdeněk, Procházka) – 6. Zajan (Sýkora, Petráš), 9. Sýkora (Zajan, Tůma), 57. Kaltenböck (Faigl)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Kácha) – Mareš, Kaltenböck, Loukota, Tenkrát, Balcar, Tůma – Petráš, Sýkora, Oliverius (C), Chovanec, Zajan (A), Fojt, Kuchynka, Smola, Volráb, Faigl, Dörner

Vendula Zdražilová, HC Děčín