Rubriky
Zprávy

Události MP Děčín

Hlasitá oslava rušila noční klid
Hlasitá hudba v nočních hodinách rušila obyvatele Děčína 32. Hudba se rozléhala z pozemku několik desítek metrů nad sídlištěm Boletice. Na místo byly vyslány dvě hlídky strážníků. Ti na uvedeném pozemku zastihli skupinu deseti podnapilých lidí, kteří pouštěli hudbu z aparatury. Dotyční uvedli, že na místě slaví narozeniny. Hlídka vše zadokumentovala a podezření ze spáchání přestupku proti veřejnému pořádku postoupila k dořešení příslušnému správnímu orgánu.

Rušili noční klid hlasitou hudbou
Noční klid rušila dvojice mužů v děčínské čtvrti Boletice. Na jejich chování upozornili lidé z blízkých obytných domů. Hlídka dvojici, která popíjela v prostoru parkoviště u obchodního centra, kontaktovala. Muži shodně uvedli, že pracují v Německu a po příjezdu slaví a pouští si u toho hudbu. Na výzvu strážníků hudbu vypnuli a přislíbili, že již bude klid. Hlídka proto záležitost vyřešila domluvou. Oznámení se ale po několika minutách opakovalo, hlídka proto dotyčné znovu kontaktovala a oběma mužům uložila pokutu.

Opile se povaloval na dětském hřišti
V odpoledních hodinách oznámil občan opilého muže, který leží pod lavičkou na dětském hřišti v Děčíně 1. Hlídka na místě zjistila, že se oznámení zakládá na pravdě. Hlídka muže probrala a dále zjistila, že dotyčný, kromě veřejného pohoršení, ještě porušil vyhlášku města zakazující požívání alkoholu na veřejném prostranství. Vzhledem k těmto okolnostem byla dotyčnému muži uložena bloková pokuta a z místa byl vykázán.

Opilec putoval pod dohledem strážníků na záchytku
Hlídka strážníků si v rámci pochůzkové činnosti v Děčíně 4 všimla ležícího muže naproti hlavnímu vlakovému nádraží. Strážníci zjistili, že dotyčný muž je značně opilý a proto na místo přivolali lékařskou službu. Následně byl muž převezen k vyšetření do nemocnice, po němž lékař rozhodl o umístění do protialkoholní záchytné stanice v Teplicích, kam jej strážníci následně odvezli.

Mladíci rušili noční klid
Půl hodiny po půlnoci oznámil občan rušení nočního klidu u „rogala“ na Smetanově Nábřeží v Děčíně 1. Hlídka, která dorazila na místo, zastihla pět osob, které rušili noční klid reprodukovanou hudbou a popíjeli alkoholické nápoje, což je v daném místě zakázáno vyhláškou města. Strážníci proto na místě každému uložili blokovou pokutu a dotyčné, po řádném poučení, z místa vykázali.

Zdroj: MP Děčín