Rubriky
Kultura Zprávy

Poslední Rogalo DC již tuto neděli

Letošní poslední Rogalo DC tuto neděli 29. září zahájí v 15 hodin skvělý hudebník, zpěvák a skladatel ONDŘEJ RUML. Také vystoupí kytarové duo JENMY a děčínská kapela RAY.

Program:

15.00 – Ondřej Ruml – je zcela výjimečným zjevem na české hudební scéně. Je výborným hudebníkem, zpěvákem i skladatelem. Spolupracoval s celou řadou špičkových umělců u nás a je nedílnou součástí pořadu Michala Horáčka – Český kalendář. Má za sebou úspěšné turné „Na hubu“, ve kterém sám za pomoci looperu vytváří melodie, ve kterých zní celá kapela.

16.00 – Jenmy – kytarové duo ve složení George (dvanáctistrunná kytara a zpěv) a Helena (basová kytara) hraje výhradně vlastní skladby ve folkovém duchu.

17.00 – RAY – kvartet tvoří parta muzikantů z Děčína hrající čistě vlastní tvorbu, pod kterou je autorsky podepsaný zpěvák a kytarista Pavel Techl. Hudba RAY je těžko přesně žánrově zařaditelná, jedná se o propojení rocku, popu a alternativy s jazzovým a bluesovým okořeněním. V roce 2016 kapela vydala eponymní debutové EP, za které dostala ocenění album roku v rámci Tais Awards 2017 předávané v pražském JazzDocku.

Zdroj: Magistrát města Děčín