Rubriky
Zprávy

Děčín opět rozšířil bezdoplatkové zóny

Od 10. srpna 2019 došlo na území Děčína k rozšíření takzvaných bezdoplatkových zón, kdy magistrát města vyhlásil opatření obecné povahy na další problémové lokality. Děčín tak pokračuje v boji proti obchodování s chudobou.

Tentokrát se opatření týká především Podmokel, a to například ulice Ruská, Pivovarská či Tržní, dále pak Nového Oldřichova, například ulice Vojanova a Saská. Kompletní přehled ulic včetně výjimek najdete na webu města Děčína.

„Je to jedno z mnoha opatření, které nám pomáhá v boji proti nežádoucí migraci problémových jedinců a proti tzv. obchodníkům s chudobou. Nechci v Děčíně trpět podnikání nezodpovědných majitelů domů, kteří neberou ohledy na okolí a situaci ve městě zhoršují. Společně s intenzivními kontrolami je bezdoplatková zóna jedním z mnoha kroků na cestě, kterou jsme se vydali a která rozhodně není u konce. S omezením dávek na bydlení počítáme i v dalších lokalitách,“ uvedl primátor města Jaroslav Hrouda.

Proč vedení města chtělo právě výše uvedené lokality?
„Na vedení města a zejména na městskou policii se průběžně obrací obyvatelé nebo návštěvníci Podmokel, kteří poukazují na špatnou bezpečnostní situaci, resp. jejich pocit bezpečí je v porovnání s jinými lokalitami na velmi nízké úrovni,“ vysvětlil primátor.

Městská policie tu řeší celou řadu problémů.
„Typicky jde o rušení nočního klidu, znečišťování veřejného prostranství nebo vzbuzení veřejného pohoršení. Zbývající část tvoří přestupky proti občanskému soužití, majetku, porušení obecně závazných vyhlášek a přestupky podle zákona o ochraně před škodlivými účinky návykových látek,“ uvedl ředitel děčínské městské policie Marcel Horák s tím, že přestupky se počítají na stovky.

Letos již město vyhlásilo takzvané bezdoplatkové zóny například v ulici Čsl. partyzánu nebo v Zelené ulici na Starém Městě.

Zdroj: Magistrát města Děčín