Rubriky
Sport Zprávy

Brose Bamberg – BK ARMEX Děčín 109:52

Brose Bamberg – BK ARMEX Děčín 109:52 (34:1 47:24 82:38)

Střelci Bam: Olinde 25, Sengfelder 20, Taylor K. 12, McLean 11, Font 10, …
Střelci DC: Pomikálek 26, Ježek 6, Kroutil 5, Žikla 4, Feštr a Skalička 3, Mach a Šiška 2, Bobek 1, Rozsypal

Desetičlennou sestavu měl pro první přípravný duel k dispozici trenér Tomáš Grepl bez čtyř důležitých členů. Lamb Autrey a Klint Carlson do ČR přicestují příští týden, Pavel Grunt léčí pochroumaný kotník a Robert Landa je ve Skopje na ME U16 dívek v roli asistenta trenéra. Bamberg je týmem s velkými ambicemi a také nedávnými zvučnými úspěchy. V loňské sezóně vyhrál německý pohár a v Champion league se probojoval na závěrečný Final 4, v bundeslize pak skončil ve čtvrtfinálové sérii, když jakožto pátý celek po základní části vypadl se čtvrtou Vechtou.

Děčín nastoupil v základní sestavě Šiška, Feštr, Ježek, Pomikálek a Skalička. První čtvrtina ukázala kvality domácích, kteří velkou aktivitou a efektivitou získali rychlé vedení a využívali každé sebemenší zaváhání Válečníků. Pozitivem naopak byl výkon ve druhém dějství, kdy se rozstřílel Tomáš Pomikálek a nebýt poslední minuty, hosté by tuto čtvrtinu dokonce vyhráli. Adaptace na agresivitu, fyzičnost, tempo a intenzitu byla náročná, ale Válečníci se prali, co to šlo.

Třetí čtvrtina se nápadně podobala té první, když Bamberg znovu roztočil svůj stroj do velkých obrátek a spolu s vysokým procentem zakončení skóroval 35 bodů. Poslední dějství pak bylo ze strany Děčína opět o něco lepší, i přes docházející síly byli Válečníci schopní Brose přibrzdit o něco lépe.

Ostrý skok do zápasu, těžký test a konfrontace s jedním z respektovaných top evropských týmů, byl bez ohledu na výsledek přínosnou přípravou před nadcházející sezónou. Největším pozitivem je velká porce minut pro mladé hráče, kteří se s takovým soupeřem neměli dosud šanci potkat. David Žikla odehrál 19 minut, Martin Mach a Lukáš Bobek po 17, Jakub Skalička 16, a také Lukáš Rozsypal ochutnal poprvé dres A-týmu, když vyběhl na necelých 6 minut. Skvělý duel odehrál Tomáš Pomikálek, který za 28 minut proměnil 10 ze 16 střel a přidal 6 doskoků. Těžkou zkouškou prošel Ondra Šiška, na něhož vytvářeli obránci domácích celoplošný tlak po celých 30 minut strávených na palubovce (nejvíce z týmu).

Další přípravný duel čeká Válečníky ve čtvrtek 29.8. v Chemnitz, kam už by s týmem měli vycestovat oba Američané. V sobotu 31.8. pak od 18 hodin odehraje Děčín s týmem Niners odvetu na domácí palubovce.

Zdroj: www.bkdecin.cz