Rubriky
Kultura Sport Zprávy

Triatlon „Iron Dumpling – Železný knedlík“ se blíží

Již jen několik týdnů nás dělí od 13. ročníku amatérského triatlonu – závodu se sloganem „Až na krev”. Akce se koná v úžasném prostřední Labského kaňonu v sobotu 3. 8. 2019 na Smetanově nábřeží v Děčíně.

Start hlavního závodu, který je koncipován hlavně jako výzva pro amatérské sportovce a nadšence, je tradičně ve 13.30 na Labském nábřeží a dětský triatlonový závod odstartuje v 11:00 na děčínském termálním koupališti – Staré Město.

Na závodníky čeká 400 metrů dlouhá plavecká část, ve které si vyzkouší sílu řeky Labe, poté 16 kilometrů na horském kole a závěrečný pětikilometrový běh centrem města.

Kromě tradičních kategorií se bude opět soutěžit v kategorii XXL – to je soutěž závodníků nad 100 kg (borce převážíme před závodem). Štafetový závod je vypsán pro ženy, firmy a opět pro muže nad 100 kg, soutěžit budou také družstva.

Přihlášky na www.zeleznyknedlik.cz  nebo www.decinsportfest.cz

Letos, ostatně jako každý rok, pořádáme také dětský závod, který tomu hlavnímu předchází. Stačí jen přijít v 10 hodin na koupaliště a mít cyklistickou přilbu s kolem. Dětská kola budou případně k zapůjčení díky nadaci Tomáše Slavaty. Rodiče dětí, kteří mají zájem o využití této nabídky, nechť kontaktují pořadatele. Každý dětský závodník bude odměněn.

Akce je opravdu pro každého – kdo má rád výzvy a chuť vyzkoušet si nový, atraktivní sport, užije si opravdu fajn den. Proto se nezapomeňte včas přihlásit a 4. srpna sebou vezměte na start i své děti. Organizátoři připraví opět nějaké překvapení na trati, chybět nebude ani závěrečná afterparty.

Doprovodný program a občerstvení je zajištěno.

Více informací a propozice závodu najdete na webu www.decinsportfest.cz

Triade Děčín