Rubriky
Kultura Zprávy

Růžovou zahradu krášlí sochy zvířat

Vydejte se na procházku po zámeckých zahradách. V Růžové zahradě se můžete kochat nejen krásou rozkvetlých růží, ale také si prohlédnout 35 soch na téma zobrazení zvířat v rámci výstavy Léto se sochami.

Výstava v Růžové zahradě děčínského zámku potrvá až do 28. září a představuje díla od klasické moderny až po současnost na téma zobrazení zvířat. Je součástí projektu realizovaného v rámci spolupráce partnerských měst Děčína a Pirny.

Výstava Léto se sochami není pro návštěvníky děčínského zámku neznámým pojmem, letos se uskuteční v Děčíně již počtvrté. V Pirně jsou exponáty umístěny v barokních bastionech hradu a pevnosti Sonnenstein, na děčínském zámku budou instalovány v Růžové zahradě. Samotný projekt se ovšem neomezuje pouze na výstavu výtvarných děl v podmanivém prostoru Růžové zahrady. Jeho důležitou součástí je také dětský projekt, jehož hlavním mottem je setkávání. Při vzájemných výměnných pobytech se žáci a studenti setkávají nejen mezi sebou, ale mohou si v česko-německých dvojicích také vyzkoušet vlastní uměleckou tvorbu.

Zdroj: www.idecin.cz