Rubriky
Kultura Turisti Zprávy

Nová autobusová linka dopraví turisty i občany do zoo i na zámek

Lidé, kteří chtějí navštívit současně děčínskou zoo i zámek, budou moci od letošních prázdnin využít novou linku MHD. Spuštění linky je naplánováno od července, pravděpodobně od 1.7. 2019. Novou linku schválila rada města. Linka číslo 216 bude sezónní, fungovat bude o prázdninách každý den včetně víkendů a svátků. V září bude jezdit o víkendech a státních svátcích, zkušební provoz bude ukončen na konci září, poté dojde k vyhodnocení. V provozu bude linka od 9 do 18:15 hodin.

Kvůli lince vzniknou také dvě nové zastávky, a to přímo na parkovišti u zoo, a také na parkovišti u kruhového objezdu pod mototechnou. Autobus bude například stavět také u hlavního vlakového nádraží.

Přímo na zámek ale cestující autobus zatím nevyveze, provizorní zastávka bude pod Dlouhou jízdou.
„Dlouhá jízda je v havarijním stavu, proto zatím není možné zajet až na nádvoří zámku, statik nám to nepovolil,“ vysvětluje primátor města Děčína Jaroslav Hrouda. „Výhledově samozřejmě počítáme s tím, že linka povede až na nádvoří zámku,“ dodává primátor s tím, že má nová linka podpořit turistický ruch ve městě a také zklidnit osobní dopravu v lokalitě u zoologické zahrady.

Nová linka bude obsluhována nízkopodlažním minibusem s pohonem na CNG s maximální kapacitou 15 sedících a 23 stojících cestujících. Tyto minibusy pořídil Dopravní podnik města Děčína v letošním roce. Předpokládané náklady na obsluhování linky zoo – zámek jsou 240 tisíc korun.

Zdroj: Magistrát města Děčín