Rubriky
Sport Zprávy

Preview před 5. zápasem semifinále play-off, DEKSTONE Tuři Svitavy – BK ARMEX Děčín

Semifinálová bitva mezi svitavskými Tury a děčínskými Válečníky je po čtyřech zápasech nerozhodná 2:2, když ani jeden z týmů neudržel na sto procent výhodu domácího prostředí.

Válečníci vyhráli ve Svitavách druhý zápas a mohli v případě domácích úspěchů získat mečboly, jenže Tuři hned v prvním střetnutí ukázali svoji sílu a dostali se do sedla. Z něj jej ale Děčínští hbitě vykopli ve čtvrtém souboji, když srovnali sérii na 2:2. A díky tomu jsme vlastně na začátku, ovšem s tím rozdílem, že každé další vítězství bude mít už cenu zlata.

Série je velmi vyrovnaná, a v jednotlivých utkáních rozhodují detaily. Rozhodně ale zatím platí, že kdo vyhraje bitvu na doskoku, bere i celkové vítězství. A vyrovnanost dosavadního průběhu semifinále potvrzuje mimo jiné i celkový počet nastřílených bodů obou týmů, kde je stav 328:328. Za Svitavy se na této cifře nejvíce podílel americký křídelník O’Brien, který dal již 55 bodů, jeho krajan Aiken nastřílel 53 bodů. Na děčínské straně vládne Lamb Autrey se 74 body, Carlson a Ježek zaznamenali 45 a Šiška 40 bodů. Je také zajímavé, že Svitavští vždy vyhráli první duel dvojutkání, druhý naopak ovládli Válečníci.

Každopádně po pátém střetnutí se jeden z týmů dostane pod tlak, protože jeho soupeř bude mít mečbol. Budou to Svitavy nebo Děčín?

NÁZOR BK DĚČÍN
Tomáš Grepl, trenér BK ARMEX Děčín: „Čeká nás pátý zápas ve Svitavách za stavu 2:2 na utkání. Jednou se nám tam povedlo vyhrát, takže víme, že je to reálné. Co nejlépe se připravíme a pokusíme se odehrát co možná nejlepší zápas. Máme drobné zdravotní problémy, ale kromě Pavla Grunta bychom měli být kompletní.“
Klinton Carlson, křídlo BK ARMEX Děčín: „Hrajeme velmi těžkou sérii, oba celky jsou silné a dobře bojují. Musíme vstoupit do dalšího zápasu se spoustou energie a hned od rozskoku být soustředění a připravení. Pátý zápas bude bitva, ale myslím, že udržíme-li naši hru, máme šanci uspět. Doufejme, že s námi bude i pár našich fanoušků, vždy nám to moc pomůže.“

Výsledek 1. semifinále: 
DEKSTONE Tuři Svitavy – BK ARMEX Děčín 86:81
O’Brien 22, Aiken 15, Svoboda 12 – Autrey 22, Krakovič 12, Šiška 11.
Výsledek 2. semifinále: 
DEKSTONE Tuři Svitavy – BK ARMEX Děčín 84:95
O’Brien 16, Aiken 14, Slezák 13 – Autrey 23, Carlson 15, Landa 14, Pomikálek 14.
Výsledek 3. semifinále: 
BK ARMEX Děčín – DEKSTONE Tuři Svitav 59:78
Autrey 16, Šiška 15, Carlson 7, Ježek 7 – Aiken 21, Marko 12, O’Brien 9, Číž 9.
Výsledek 4. semifinále: 
BK ARMEX Děčín – DEKSTONE Tuři Svitav 93:80
Ježek 19, Carlson 15, Autrey 13 – Svoboda 17, Aiken 13, Teplý 12.

Zdroj: www.bkdecin.cz
Foto: Roman Valenta