Rubriky
Dětem Kultura Sport Zprávy

5.ročník Děčín Run Fest 2019 zahájil sportovní sezónu Triade Děčín

V sobotu 20. dubna se , za velmi slunečného, teplého počasí, konal v Děčíně na Mariánské louce sportovní podnik s názvem Děčín Run Fest, který uspořádal triatlonový oddíl Triade Děčín a byl první  akcí celoroční série závodů pro dospělé, mládež ale i děti z dětských domovů.

Do všech závodů Děčín Run Festu odstartovalo nakonec 165 běžců včetně zahraničních účastníků a dětských. Akce byla rozdělena na 4 běhy – 5km, rodinný běh, hlavní závod v půlmaratonu a dětské běhy.

Vítězem hlavního závodu půlmaratonu se stal Otakar Kohl v čase 1:19:07 následovaný Čeňkem Filingrem a Tomášem Slavatou. V ženách si odnesla prvenství Iveta Bodnárová 1:40:18, druhá Simona Nekolová a třetí Marie Fejfarová. Jedná se o velmi kvalitní výkony v takto náročných podmínkách. Tom Slavata a další věnovali své prize money, na podporu nevidomého atleta Ondry Zmeškala, který se připravuje na závody světového poháru.

Run Fest měl mimořádnou atmosféru, ke které přispěla hlavně úroveň všech účastníků a to nejen sportovní, ale především ta lidská. Triade Děčín dlouhodobě podporuje handicapované děti a sportovce, za svého trvání darovala již přes 350 tis. Kč na jejich podporu.

Vítězové byli nakonec všichni, kdo se aktivně zúčastnili a užili si náročný, ale krásný den v příjemné atmosféře a mezi fajn lidmi.

Poděkování patří všem, kteří tento závod pomáhali připravovat, včetně všech dobrovolníků a týmu Tomáše Slavaty, který dlouhodobě pomáhá handicapovaným dětem, za velkou sportovní tak organizační úroveň . Organizátoři tímto děkují za mnoho pochvalných emailů a poděkovaní patří také partnerům akce městu Děčín a společnosti ČEZ, Kur sport, Jožák, Pajero a dalším.

Jednalo se o první letošní akci pořádanou Triade Děčín a budou následovat další jako dětský duatlon 21.5. , Iron Dumpling včetně dětských závodů, poté v září znova duatlon pro mládež a jiné. Triade Děčín je jedním z největších pořadatelů sportovních akcí v Děčíně.

Info, foto a výsledky na www.decinsportfest.cz

Triade Děčín Marek Peterka