Rubriky
Kultura Turisti Zprávy

Kino Sněžník má nový projektor a láká na lepší divácký zážitek

Nejmodernější projektor, větší plátno, nový 3D systém. Kino Sněžník se za finanční podpory města Děčín postupně modernizuje a láká diváky na ještě lepší zážitky při promítání filmů.

„Skoro po deseti letech byl v Kině Sněžník vyměněn hlavní projektor. Naše kino bylo jedním z prvních digitalizovaných kin v České republice, proto je i jedním z prvních, kde tato technika dosluhuje. Nyní máme nejnovější řadu kinoprojektoru od stejného výrobce z USA, jako byl dosavadní, který na rozdíl od předchozího modelu, umožňuje místo 3kW užití až 6kW lampy. Získali jsme tak větší světelný tok pro zvětšené plátno i mnohem kvalitnější obraz. Nový projektor má i vyšší rozlišení obrazu z 2K na 4K,“ říká vedoucí Kina Sněžník Martin Pošta.

Na nový projektor přispělo ze svého rozpočtu město Děčín, a to částkou 1,8 milionů korun.

A to není všechno. Vyměněn byl ve Sněžníku i celý 3D systém, který využívá nejnovější technologie DepthQ. Diváci se díky tomu dočkají lepšího vizuálního zážitku při promítání filmů ve 3D.

„Nový systém neumožňuje použití našich stávajících 3D brýlí. Nově bude tedy jedinou možností, jak získat 3D brýle, jejich nákup na pokladně kina,“ říká Martin Pošta s tím, že lidé si pak brýle odnesou domů a příště si je zase mohou přinést s sebou – nemusí tedy pokaždé kupovat nové. Jejich majitelé si o ně budou sami pečovat a nemusí se bát, že jim kino půjčí poškrábané či polámané, což se v minulosti kvůli vysoké opotřebenosti brýlí na 3D při půjčování stávalo. Cena nových brýlí je 25 korun. Brýle se také vyrábí v dětské velikosti.

Zdroj: Magistrát města Děčín