Rubriky
Zprávy

Za poslední tři měsíce dostal Útulek pro opuštěná zvířata v Děčíně od dárců skoro čtvrt milionu korun

Peníze od dárců využije útulek na modernizaci. Víc než 70 lidí věnovalo svůj dar účelově např. na týraná zvířata, nové boudy pro psy, opravy kotců nebo na zajištění veterinární péče. Věcné dary přineslo do útulku víc než 200 lidí. Šlo zejména o krmení, hračky nebo přípravky proti parazitům. Podle vedení útulku řada lidí na péči o zvířata přispívá pravidelně.

„My se snažíme lidi, dá se říct, navést na to, na co potřebujeme ty peníze,“ říká ošetřovatel Jaroslav Kácha. „Každý rok je to o něco málo lepší a máme i pravidelné dárce, kteří nás opravdu ročně sponzorují,“ dodává.

„Potřebujeme teď momentálně na nové boudy, na opravy kotců, takže když někdo přijde a chce dát sponzorský dar, tak se domluvíme, na co to chce konkrétně dát a pak to přímo bude využito jenom na tu věc,“ vysvětluje vedoucí útulku Eveline Jahelková.

Podle paní Jahelkové lidé nejvíce přispívají na týraná zvířata. Díky daru mohl útulek loni postavit nové zděné kotce a vyměnit oplocení.

Útulek dostává od města ročně asi 2 miliony korun. Dary od lidí ale umožňují jeho pracovníkům zvelebovat zařízení o trochu víc. Kromě možnosti venčení útulkových svěřenců pro veřejnost tu na jaře spouštějí speciální kurz poslušnosti s výcvikářem odborníkem.

Autor: Daniela Pilařová
Zdroj: www.rozhlas.cz/sever