Rubriky
Turisti Zprávy

Silně zledovatělé turistické cesty v národním parku

České Švýcarsko, 21. 2. 2019 – Některé úseky turistických cest v Národním parku České Švýcarsko jsou v těchto dnech silně zledovatělé. Zejména ve svažitých úsecích mohou být prakticky neschůdné bez speciální výbavy, například kvalitních nesmeků. Zledovatělé úseky se nacházejí prakticky na všech turistických cestách v národním parku.

Zledovatělé jsou i přístupové pěšiny k tzv. ledopádům a do Jeskyně víl. Velmi obtížně schůdné je také stoupání z údolí Vlčího potoka směrem k Brtnickému hrádku.

Ledopády se rozpadají

V důsledku dlouhodobě relativně teplého počasí již také dochází k rozpadu tzv. ledopádů, to znamená, že rampouchy již ve větších blocích odpadají od skály. Vstupovat do prostoru pod rampouchy v tuto chvíli již není bezpečné.

Apelujeme na návštěvníky, aby se na případné výlety náležitě vybavili pomůckami pro chůzi po ledovém povrchu a aby udržovali bezpečný odstup od ledových útvarů!


Zledovatělé úseky turistických cest: Prakticky na všech cestách jsou zledovatělé úseky, které jsou bez speciálního vybavení prakticky neschůdné. Foto: Miroslav Rohlík

Zdroj: www.npcs.cz