Rubriky
Sport Zprávy

Medvědi přivítají západočeské Klatovy

V rámci pětatřicátého kola druhé hokejové ligy čeká na hokejisty Děčína další těžký zápas, na děčínský led totiž zavítají západočeské Klatovy.
Děčínští hokejisté jsou v tabulce ve skupině Sever na čtvrtém místě s osmatřiceti body. Na své konto si zapsali dvanáct výher a devatenáct proher. Jsou tak na postupové pozici do vyřazovacích bojů, kterou by si rádi udrželi nebo naopak ještě navýšili svůj náskok za soupeři za nimi. Po výhře v Mostě a poté doma nad Jabloncem nestačili na Nymburk, když na jeho ledě padli 0:3 z jejich pohledu. Kobra i Řisuty své zápasy nezvládly a Děčín tak má stále náskok čtyř bodů na oba týmy. Ovšem, dnes je nečeká na domácím ledě vůbec nic lehkého, přijede totiž druhý celek tabulky Sever, a sice západočeské Klatovy, které tak už mají jistý postup do vyřazovacích bojů.

Nejproduktivnější hráči

Pavel Kordule – 40 bodů (25+15)
Michal Oliverius – 35 bodů (8+27)
Zdeněk Petráš – 31 bodů (18+13)

Hosté z Klatov jsou, jak už bylo zmíněno, druhým týmem ve skupině Sever. Na své konto Klatovští zapsali třiašedesát bodů za dvaadvacet výher a jen osmkrát odešli z ledu jako poražený tým. Po prohře 2:5 na domácím ledě následovala porážka v Jablonci, Vlci srazili Klatovy 7:6 po prodloužení. Západočeši tak mají dvě prohry za sebou a o to více dnes prahnou po skalpu Děčína. V duelu s Medvědy budou hosté favoritem a uvidíme, zda tuto roli naplní, nebo zda se Děčínu opět podaří porazit ve svém teritoriu dalšího silného soupeře, jako tomu bylo s Jabloncem. Každopádně nás čeká zajímavý duel, tak si ho nenechte ujít.

Nejproduktivnější hráči

Jiří Uhlík – 40 bodů (20+10)
Tomáš Vracovský – 39 bodů (18+21)
Vojtěch Tulačka – 33 bodů (13+20)

Oba celky se v probíhající sezóně utkaly třikrát a pokaždé se z výhry radovaly Klatovy. Z toho jednou v prodloužení. Dočkají se Medvědi první výhry nad tímto celkem, nebo hosté naopak potvrdí nadvládu nad děčínským týmem? Jen připomeneme, že Děčín Klatovy porazil naposledy v říjnu 2016. Od té doby byli úspěšnější už jen klatovští hokejisté.

Utkání na děčínském zimním stadionu začíná ve středu 30.1.2019 v 18:00. hodin.

Online přenos:HC Děčín – HC Klatovy

Vendula Zdražilová, HC Děčín