Rubriky
Sport Zprávy

Děčínští vyloupili kolínský led

V sobotu 8.12.2018 zajížděli hokejisté Děčína na led Kolína, kde dokázali vybojovat dva body za výhru 5:4 v prodloužení. Po třech prohrách v řadě tak Medvědi zapisují další úspěch.

Úvod zápasu patřil Děčínu, který si vypracoval tlak před kolínskou brankou. Jako první však z velké šance zahrozili Kozlové, ale branku netrefili. Naopak v osmé minutě udeřili Medvědi, kteří šli na počátku osmé minuty do vedení. DAVID DRAŠAR prostřelil Sejpala mez jeho betony a nedal mu šanci – 0:1. Netrvalo dlouho a hosté měli dvoubrankový náskok. V téže minutě se trefil TOMÁŠ FAIGL, jenž se v samostatném úniku nemýlil – 0:2. Domácí však v patnácté minutě vsítili kontaktní branku DOMINIKEM ZUMREM a byli zpátky ve hře – 1:2.

Hned v první minutě druhé periody se mezi tři tyče trefil MICHAL OLIVERIUS i za přispění obránce Kolína, jenž si bruslí jeho střelu srazil do vlastní branky – 1:3. Domácí se ale znovu nedali a velmi brzy trefili další kontaktní gól. JAKUB SEMIRÁD svou ránou propálil vše, co mu stálo v cestě – 2:3. Přestřelka pokračovala i nadále, v sedmadvacáté minutě propálil Sejpala podruhé v utkání TOMÁŠ FAIGL a vyhnal brankáře Kolína z brankoviště – 2:4. Místo něho nastoupil Martínek, který si chvíli po vystřídání hned sáhl na kotouč. Kozlové v šestatřicáté minutě znovu snížili na rozdíl jediné branky a opět bylo drama na světě. Lavingera prostřelil JAKUB SEMIRÁD, jenž se trefil podruhé v utkání – 3:4.

Do třetí třetiny vstoupili Kozlové s cílem vyrovnat, a to se jim ve dvaačtyřicáté minutě povedlo. ROBIN NETUŠIL smazal manko Kolína a začínalo se znovu od začátku. O chvíli později střílel Štěpán Kuchynka na branku domácích, jeho pokus ale skončil jen vysoko nad brankou. Domácí v závěru třetí třetiny ubránili své oslabení a neinkasovali. A jelikož se do konce základní hrací doby nic nestalo, muselo na řadu přijít prodloužení. A to moc dlouho netrvalo. Po třiceti vteřinách zápas ukončil ZDENĚK PETRÁŠ, jenž projel mezi trojicí domácích hráčů a do klece Martínka zakončil přesně – 4:5.

SC Kolín – HC Děčín 4:5 po prodloužení (1:2; 2:2; 1:0 – 0:1)
Branky a nahrávky: 15. Zumr (Březina, Šafránek), 22. Semirád (Kozák, Hanzl), 36. Semirád (Kozák, Martínek R.), 42. Netušil (Němec) – 8. Drašar (Kaltenböck), 8. Faigl (Kordule, Oliverius), 21. Oliverius (Kaltenböck, Faigl), 27. Petráš (Kuchynka, Faigl), 61. Petráš (Volráb)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Kácha) – Mareš, Kaltenböck, Starý, Tenkrát – Zajan, Kuchynka, Drašar, Volráb (A), Faigl, Oliverius (C), Petráš, Bárdoš, Kopta, Kordule

Vendula Zdražilová, HC Děčín