Rubriky
Zprávy

Události MP Děčín

Opilec skončil v nemocnici
O pomoc s problémovým hostem požádala městskou policii obsluha restaurace v Děčíně 1. Uvedla, že v provozovně usnul opilý host a ona není schopna jej probudit. Na místo byla vyslaná hlídka strážníků, která v pokusech o probuzení dotyčného nebyla o mnoho úspěšnější. Muž na vnější podněty téměř vůbec nereagoval. Strážníci na místo přivolali záchrannou službu, která muže odvezla do nemocnice na ošetření. Na žádost záchranářů hlídka poskytla asistenci během převozu pacienta.

Zloděje chytili krátce po krádeži
Krátce po činu se podařilo strážníkům městské policie zadržet zloděje, který se vloupal do areálu firmy v Děčíně 6. Událost na linku 156 oznámil majitel objektu. Uvedl, že zloděje přistihl v ranních hodinách v budově ve sklepě. Před hlídkou se podezřelý pokoušel utéct. Strážníci muže po krátkém pronásledování zadrželi a nasadili mu pouta. Ke krádeži se muž strážníkům přiznal. Dozorčí služba na místo přivolala hlídku Policie ČR, která si záležitost převzala k dořešení.

Hledaný se skrýval mezi bezdomovci
Rvačku několika bezdomovců oznámil na tísňovou linku městské policie muž, který procházel ulicí Podmostní v Děčíně 5. Na místo byla vyslána hlídka městské policie. Strážníci na místě zjistili přítomnost tří bezdomovců. Nikdo nikoho nenapadal, všichni shodně uvedli, že k žádné potyčce nedošlo. Při ověřování totožnosti nicméně vyšlo najevo, že po jednom z mužů pátrá policie. Hlídka jej převezla na obvodní oddělení Policie ČR, která si zadrženého převzala k dalším úkonům.

Hádka skončila napadením
Na tísňovou linku městské policie oznámila v nočních hodinách dispečerka taxislužby, že v ulici Zbrojnická v Děčíně 4 běhá nějaký muž s nožem v ruce a ohrožuje své okolí. Na místo byla ihned vyslána hlídka strážníků. Při příjezdu spatřila hlídka muže, který uvedl, že jej napadl spolubydlící z ubytovny. Hlídka podezřelého útočníka okamžitě zadržela. Později strážníci zjistili, že mezi dvěma muži došlo k hádce kvůli prodeji jízdního kola. Během sporu jeden z mužů vzal nůž a na druhého zaútočil, čímž mu způsobil zranění na ruce. Událost si dořešení převzala hlídka Policie ČR.

Zdroj: MP Děčín