Rubriky
Sport Zprávy

Preview před 2. kolem poháru AAC, BK Levickí Patrioti – BK ARMEX Děčín

Válečníci vyrazí již v úterý 9. října na Slovensko, aby se jen třináct dní po úvodním utkání evropského poháru Alpe Adria Cupu utkali v odvetě se slovenským mistrem, Levicemi.

Děčínští porazili slovenský tým na své palubovce 77:70, je ale pravda že Levicím chyběli Američan Alexander a slovenský reprezentant Bachan. Ten bude nejspíše mimo hru delší dobu, naopak americké křídlo by do hry zasáhnout mohlo.

V prvním ostrém duelu nové sezóny (hrálo se 27. září) zlobil Děčany nejvíce reprezentační rozehrávač Žiak se skvělou střelbou za 3 body a také šikovný pivot Gačeša. Těm pak zdárně sekundovali především slovinský Tomič a chorvatský Katura. Statistiky zápasu byly veskrze vyrovnané, jen v procentu střelby byl Děčín výrazně lepší.

BK ARMEX Děčín – Levickí Patrioti 77:70 (39:34)
Nejlepší střelci: Autrey 19, Carlson 14, Pomikálek 14 – Gačeša 17, Žiak 17, Tomič 11.

Slovenský obhájce titulu vstoupil v sobotu 6. října také do domácí ligy a los prvního kola ho zavedlo na palubovku ambiciózní Handlové, kde Patrioti otočili nepříznivě se vyvíjející zápas a vyhráli 72:77 (nejlepší střelci Levic: Gačeša 20, Tomič 12, Bojanovský 9, Katura 9, Žiak 9).

Duel Levic a Děčína by měl být přenášen online videem, ale v současnosti se řeší obtíže s kanálem AAC na youtube. O podrobnostech budeme informovat.

Zdroj: www.bkdecin.cz