Rubriky
Kultura Turisti Zprávy

Přeneste se do období první republiky a Zažijte to znovu!

Oslavte spolu s nám 100. výročí vzniku československého státu. Na chvíli se zastavte a užijte si kouzlo momentu, kdy se ocitnete před sto lety, v době vzniku první republiky.

Ochutnáte, jaké byly hlavní pokrmy našich praprababiček. Užijete si unikátní dobové kostýmy, nebo zasednete do lavic místní obecné školy. K vidění budou i dobové vozy značky Škoda, které se na sklonku 19. století začaly ve velkém vyrábět. Historické mince a bankovky jsou pro vás připraveny k vidění ve Spořitelně České. Vychutnáte si dobové exponáty a 3D prohlídky muzea. To vše a mnohem více. Cílem je vám co nejvíce přiblížit období před sto lety a to, že můžeme být opravdu pyšní na svou vlast.

Účinkující:
14:30-15:30 Suit Up
16:00-17:00 Lucie Černíková
18:00-19:00 Street Band Dixie
19:30-20:30 Original Vintage Orchesra

Do akce se můžete v Děčíně zapojit i vy! Jste fanoušky automobilové historie? Vlastníte zajímavé předměty nebo fotografie, které se vážou k historii ŠKODA AUTO? Doneste je do 15.10.2018 do Turistického informačního centra v Děčíně (v knihovně) a staňte se tak spoluautory výstavy. Zapůjčení historických artefaktů samozřejmě odměníme. Připravili jsme pro Vás bohatý dárkový balíček a speciální praženou kávu s historickým motivem.

Akce Zažijte to znovu startuje na v Děčíně na Masarykově náměstí v neděli 21. října 2018 od 14 hodin.

Zdroj: Magistrát města Děčín