Rubriky
Sport Zprávy

Děčínští udolali Dvůr a mají dva body

Děčínští v samotném závěru utkání proti Dvoru Králové prohrávali a neměli tak ani bod, nakonec brali dva. Vteřinu před vypršením třetí třetiny vynutil prodloužení Pavel Kordule a nastavenou hrací dobu pak Děčín rozhodl, když se trefil Jan Kaltenböck a rozhodl tak o bonusovém bodu navíc.

Hosté měli velkou šanci už ve druhé minutě zápasu. Hoskovcova střela se odrazila od tyčky ven. V páté minutě už ale udeřili domácí. ROMAN NAVARRA prostřelil Čápa a poslal Medvědy do vedení – 1:0. To mohl navýšit Bárdoš, ale odkrytou část branky hostů netrefil. A poté přišla chvíle hostů. Ti ve třinácté minutě dorovnali skóre, JAKUB HOSKOVEC zavěsil pod víko a začínalo se znovu od začátku – 1:1. O dvě a půl minuty později šel Rodos dokonce do vedení. JIŘÍ PŮHONÝ nechytatelnou střelou vymetl pavučiny – 1:2. Prakticky hned po vhazování založili hosté další akci, při které PATRIK FOŘT vystřelil a kotouč proskákal za Lavingerova záda – 1:3. Děčínští se snažili snížit, ale nedařilo se jim to. A vypadalo to, že do kabin půjdou s dvoubrankovým mankem. Jenže opak byl pravdou. V čase 19:59 totiž dostal Medvědy na dostřel PAVEL KORDULE a Děčín byl zpět ve hře.

Druhá třetina branku nepřinesla, ale oba týmy si vypracovaly šance, které mohly skončit brankou, ovšem oba brankáři kotouč za svá záda nepustili. První největší šance prostřední části hry se zrodila v devětadvacáté minutě. Michal Oliverius střílel z pravé strany, ale netrefil poloodkrytou hostující klec. Hned na to byl ve velké šanci Petráš a Čáp bravurně zakročil. Hosté čelili velkému tlaku Medvědů a vyžádali si oddechový čas, aby hru zklidnili. Nakonec se už nic podstatného nestalo a podruhé do kabin se šlo za stejného stavu, jako tomu bylo po první periodě.

Pavel Kordule, který byl v utkání hodně aktivní, měl dvě šance v úvodní desetiminutovce třetí části hry. Nejprve orazítkoval břevno Čápovy klece a podruhé pak ujel úplně sám do samostatného úniku. Brankář hostů dalším parádním zákrokem jeho pokus zneškodnil. A to ještě nebylo z jeho strany vše. Jeho další velká chvíle přišla opět vteřinu před koncem třetiny. PAVEL KORDULE totiž v čase 59:59 zblízka prostřelil Čápa a podruhé v utkání tak trefil gól sekundu před koncem – 3:3. Pro Děčín tak vynutil prodloužení, které poté v jeho druhé minutě ukončil JAN KALTENBÖCK, jenž z levé strany pláchl všem a prostřelil hostujícího brankáře – 4:3. Ze ztraceného utkání nakonec Děčínští vybojovali dva body.

HC Děčín – HC Rodos Dvůr Králové 4:3 po prodl. (2:3; 0:0; 1:0 – 1:0)
Branky a nahrávky: 5. Navarra (Kordule, Oliverius), 20. Kordule (Oliverius, Málek), 60. Kordule (Petráš, Hříbal), 62. Kaltenböck (Petráš, Tůma) – 13. Hoskovec (Půhoný), 15. Půhoný (Hoskovec, Faltys), 16. Fořt (Kocián, Starosta)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Volke) – Hříbal, Málek, Kaltenböck (A), Tenkrát, Vaněk, Balcar – Zajan, Kuchynka, Drašar, Volráb (A), Bárdoš, Amirov, Faigl, Oliverius (C), Petráš, Kordule, Tůma, Navarra

Vendula Zdražilová, HC Děčín