Rubriky
Zprávy

Děčínské hlavní nádraží nyní bude sloužit i Policii ČR

Část Nádraží národního parku České Švýcarsko nyní bude využívat Policie ČR. Ta se tak stěhuje zpět do prostor, které již v minulosti využívala. Po Turistickém informačním centru je to další subjekt využívající budovu nádraží. Více jak rok nese stanice oficiální název Nádraží národního parku České Švýcarsko.

Již několik let město spolupracuje s vedením Správy železniční a dopravní cesty na zkvalitnění služeb a zlepšení prostor nádraží. „Nádraží národního parku vnímáme jako výkladní skříň a je tedy velmi důležité, aby bylo přívětivé a návštěvníci se zde cítili bezpečně. Poskytování informací turistům, pohyb bezpečnostních složek a čisté prostředí tomu velmi napomáhá,“ řekla Marie Blažková, primátorka města.

Výpravní budova v Děčíně prošla zásadní rekonstrukcí v roce 2003 v rámci rozsáhlé modernizace celé pohraniční přechodové stanice, od té doby se zde prováděly jen drobné opravy. „Po jednáních se zástupci policie na přelomu loňského a letošního roku došlo k rozhodnutí přesunout jejich pracoviště z nevyhovujícího objektu v centru města do naší výpravní budovy. Policisté se tak po letech stěhují do prostor, ve kterých už jednou působili,“ popisuje náměstek generálního ředitele SŽDC pro správu majetku Tomáš Drmola. „Od umístění služebny Policie ČR do výpravní budovy železniční stanice si zároveň slibujeme, že železniční stanice a její okolí se tak stanou bezpečnější jak pro cestující, tak pro občany a návštěvníky města Děčín,“ dodává.

Zdroj: Magistrát města Děčín