Rubriky
Sport Zprávy

Děčín proti Řisutům otočil zápas

Hokejisté Děčína v rámci šestého kola druhé hokejové ligy přivítali na svém ledě celek Řisut a ač ještě ve třetí třetině prohrávali 1:2, dokázali nepříznivý stav vyrovnat a následně i otočit. V dalším domácím utkání tak připsali tři body.

Úvod zápasu patřil hostům, kteří se už ve druhé minutě ujali vedení. TOMÁŠ ROD dokázal dostat kotouč za Volkeho záda a rozdradostnil své spoluhráče – 0:1. A nebylo to vše, o čtyři minuty později se trefili poté, co ubránili oslabení a měli dvoubrankový náskok. DAVID VYSKOČIL střelou švihem uklidil puk do domácí svatyně a Medvědi měli dvoubrankové manko – 0:2. Postupně se do šancí dostával i děčínský celek a to přineslo ovoce ve dvanácté minutě. ONDŘEJ SÝKORA připravil Ilašenka o čisté konto a dostal Medvědy na dostřel jediné branky – 1:2. Děčínští hned na to měli další dvě velké šance, ale brankář hostů ve svém brankovišti doslova čaroval. V závěru první části hry zakročil Volke proti Koláříkovi a udržel naděje svého celku.

Na začátku druhého dějství ujeli Medvědi ve vlastním oslabení a Pavel Zajan svou střelou jen těsně minul hostující klec. Děčínští hokejisté v prostřední části hry měli obrovský tlak, na Ilašenka šla střela za střelou, gólman Řisut byl doslova ostřelován, ale ve svém brankovišti byl opět pozorný a pochytal několik děčínských tutovek. Nakonec hosté svůj těsný náskok udrželi až do konce a oba celky tak čekala ještě hodně zajímavá třetí třetina. Zápas totiž nebyl zdaleka rozhodnut.

Domácí pokračovali ve velké snaze srovnat stav zápasu i ve třetí periodě, ale znovu mnohdy ztroskotali na zákrocích Ilašenka. V sedmačtyřicáté minutě už ale dokázali vyrovnat a začínalo se znovu od začátku. VÁCLAV KRLIŠ z nenápadné akce vystřelil a trefil se přesně do vinglu Ilašenkovy klece – 2:2. Ve dvaapadesáté minutě dílo dokonal ROMAN NAVARRA, který chytře objel branku hostů a zaskočil Ilašenka, kterému kotouč zasunul k jeho levé tyči – 3:2. U této vítězné branky si druhou asistenci připsal Martin Volke. V závěru základní hrací doby měli hosté drtivý tlak a dokonce hráli i přesilovku. V ní na Volkeho pálili snad z každé pozice, domácí brankář však několika přesnými zákroky svůj tým podržel a Medvědi svůj těsný náskok uhájili až do konce.

HC Děčín – HC Řisuty 3:2 (1:2; 0:0; 2:0)
Branky a nahrávky: 12. Sýkora (Krliš), 47. Krliš (Volráb), 52. Navarra (Kaltenböck, Volke) – 2. Rod (Urbanec, Patyk), 6. Vyskočil (Kolářík, Kos)

Sestava HC Děčín:
Volke (Lavinger) – Hříbal, Heš, Kaltenböck (A), Loukota, Vaněk, Zdvořáček, Balcar – Zajan, Kuchynka, Drašar, Volráb (C), Bárdoš, Krliš, Faigl, Petráš, Kordule, Sýkora, Navarra

Vendula Zdražilová, HC Děčín