Rubriky
Firmy Kultura obchody Turisti Zprávy

Kavárenští povaleči mají v Děčíně speciálního průvodce

Poznávat město prostřednictvím nosu a chuťových pohárků ? V Děčíně můžete. Od poloviny července 2018 je místem, kde všichni kavárenští povaleči najdou svého průvodce kavárnami.

S Průvodcem kavárenského povaleče v ruce, mohou návštěvníci i obyvatelé města projít všechny vyznačené kavárny a v každé najdou po předložení mapky nějaký dárek či překvapení. Průvodce obsahuje plánek Děčína, ve kterém jsou vyznačeny místa milující kávomilce a kavárenské povaleče všeho druhu.

Průvodce kavárenského povaleče Děčínem nabízí návštěvníkům i obyvatelům města orientaci v kvalitních kavárnách, které jsou něčím osobité a s láskou pečují o své zákazníky a zároveň je to námět na prozkoumávání našeho krásného města z jiného úhlu pohledu. Mapku můžete získat v infocentrech v Děčíně – knihovně i na hlavním nádraží, Chřibské, Krásné Lípě a Jetřichovicích. Také ve všech kavárnách zapojených do projektu a nabízíme je i hotelům a pensionům jako výletní tip pro hosty.

Nápad vznikl v hlavě Jany Víchové, byznys konzultantky a koučky, která je také provozovatelkou kavárny a grafičky a výtvarnice Hany Žalmanové. Do Průvodce kavárenského povaleče se zapojilo devět kaváren a jedna lokální pražírna kávy, která nabízí ve svém showroomu kávové degustace. „Před rokem jsme v Děčíně otevřeli kavárnu Coffee & Books a moc mi chyběla nějaká systémová propagace kávové kultury v Děčíně. A protože mojí profesí je učit lidi spolupracovat a dosahovat výsledků,

tak mě nejvíc těší, samozřejmě kromě vytištěného průvodce, že se podařilo dát dohromady provozovatele kaváren a společně se domluvit na smysluplném projektu. Tím podpořit kavárenskou kulturu a naše podnikání, protože máme všichni stejné radosti a stejné starosti. Já jsem přesvědčená, že spolupráce je více než konkurence a profíci pro

stě spolu pracují. Děčínští kavárníci mě překvapili svou vstřícností a chutí experimentovat. Mám opravdu radost a vážím si jejich přístupu.“, komentovala Jana Víchová otázku, odkud přišla inspirace.

A smysluplnost projektu potvrzuje i David Vrábel z Tao Shopu: „Jsem velice rád, že konečně někdoinicioval propojení společného zájmu a dal nás kavárníky dohromady, určitě to prospěje jak nám, tak i našim zákazníkům.“

Motem průvodce je báseň Jiřího Žáčka Kavárenský povaleč, který laskavě souhlasil s jejím otištěním a my si toho velice vážíme.

KAVÁRENSKÝ POVALEČ
Někdo sklízí plody země,
někdo třímá v ruce meč.

A já toužím, ať je ze mě
kavárenský povaleč.

V kavárně se život mění
v román, báseň nebo skeč.

Kdo dá život za umění?
Kavárenský povaleč.

I když venku bijí blesky,
debatuje hezky česky,
kultivuje rodnou řeč.

Víno! Múzy! Poezie!
Nejšťastněji ze všech žije
kavárenský povaleč!

Kavárny zapojené do Průvodce kavárenského povaleče Děčínem:
1. Café Galerie,
2. Coffee & Books,
3. Caffé 08,
4. Café Creperie Na cestě,
5. Hajja Café,
6. Houpací Koník,
7. Jordan,
8. Lázeňská kavárna,
9. Mezi Domy,
10. Tao Shop

Zdroj: www.idecin.cz