Rubriky
Kultura Turisti Zprávy

Městské slavnosti jsou v plném proudu, co nás všechno ještě čeká?

Slavnosti odstartovaly v pátek 11. 5. dřevosocháním, velkolepým ohňostrojem a nadmíru vydařeným Labefestem. Akce Adrenalin Challenge se zúčastnilo obrovské množství sportovců a milovníků výzev. Hojně byla navštívena i akce Běláskového klání v podzámčí a závodu kočárků u společenského domu Střelnice.

Tuto sobotu 19. 5. a neděli 20. 5. se můžeme vydat na zámek, který se jako tradičně promění v historický trh májový. Navíc v zámeckých zahradách současně probíhá již 47. ročník Mistrovství floristů ČR Děčínská kotva. Letošní téma nese název „Jedno století“.

Na Smetanově nábřeží bude sobota patřit akci Mladé Labe a parkoviště u knihovny ovládnou basketbalisté na oblíbeném Streetballovém poháru. Navíc se můžeme na sobotní odpoledne těšit na úplnou novinku, kterou bude Den v růžovém, v Křížově ulici, pořádaný vinotékou Děčín.

Na své si přijdou i starší ročníky, a to v neděli na Smetanově nábřeží na oblíbené akci Den nejen pro seniory.

A jaký bude poslední víkend slavností?

V sobotu 26. 5. se bude konat od  10:00 do 22:00 7. ročník festivalu Pouličního divadla – memoriál Pavla Jarolíma. Akce se bude mimořádně konat v letošním roce v Křížově ulici, a to kvůli revitalizaci Podmokel. Těšit se můžeme na množství pohádek pro děti, koncerty a nejrůznější soutěže. Nebude chybět výborné občerstvení a jak pořadatelé uvádějí : budeme zpívat, hrát si a tančit! Vstupné na akci je zdarma.

V neděli 27. 5., poslední den slavností se bude konat akce Den plný her na fotbalovém hřišti ŘEZUS, na Starém městě, za zimním stadionem. Akce se bude konat od 10:00 do 14:00 a zvání jsou malí i velcí návštěvníci, na které bude čekat mnoho atrakcí jako bumberkoule, koně, skákací hrady, malování na obličej, sportovní disciplíny a další. Nudit se určitě nebudete. Akci pořádá DDM Děčín – středisko Teplická a vstupné je zdarma.

Více informací o městských slavnostech naleznete na stránkách www.slavnostidecin.cz, nebo na facebookových stránkách Městské slavnosti Děčín.

Zdroj: www.idecin.cz