Rubriky
Sport Zprávy

Medvědům skončila sezóna, Brod postupuje do semifinále

Třetí zápas série mezi Děčínem a Havlíčkovým Brodem se odehrála znovu na havlíčkobrodském ledě, kde hokejisté Děčína domácím nedali nic zadarmo. Zápas došel do prodloužení, v něm ale domácí přeci jen dokázali skórovat a rozhodli tak o tom, že postupují do semifinále play-off.

Už v páté minutě se k nebezpečné střele dostali Medvědi a Čeněk Novák zachránil Bruslaře od inkasované branky. Zdeněk Petráš pálil na odkrytý kousek jeho branky, ale Novák se stihl přesunout a betony vyrazil puk do bezpečí. Oba celky předváděly útočnou hru a střídaly se v akcích. Oba gólmani ale byli bezchybní a kotouč za svá záda nepustili. K dispozici také měli přesilovky jak domácí tak hosté, ale v nich se také nikdo o úvodní branku zápasu nepostaral. Jelikož se do konce prvního dějství nedokázal nikdo trefit mezi tři tyče, skončila první třetina za bezbrankového stavu, což rozhodně lépe do karet hrálo Medvědům, kteří s Bruslaři drželi krok.

Hned na začátku druhé třetiny střílel Lukáš Endál z pravé strany, jeho projektil ale skončil jen vedle tyče děčínské branky. O chvilku později stříleli na Nováka Děčínští, ovšem ten měl svou lapačku připravenou. V šestadvacáté minutě se poprvé v Kotlině měnilo skóre. DAVID VALA se na levém kruhu napřáhl a prostřelil Lavingera nad jeho betonem – 1:0. Bruslaři se tak ujali vedení. V polovině utkání vyslal střelu od modré čáry Dominik Málek, ale ta za Novákova záda nezaplula. Šest minut před vypršením druhé části hry bylo vyrovnáno. LUKÁŠ ZIKA se dostal k odraženému kotouči a poslal ho do poloodkryté části domácí branky – 1:1. Medvědi tak byli zpátky ve hře. Vzápětí mohli jít Bruslaři opět do vedení, ale Lavinger byl proti, když zastavil betonem únik a následnou střelu Lukáše Endála. Podruhé do kabin se šlo znovu za nerozhodného stavu, tentokráte 1:1.

Ve třiačtyřicáté minutě měl na holi vedoucí branku Jan Milfait, který po odrazu kotouče netrefil odkrytou děčínskou klec. O chvilku později měli domácí další obrovskou šanci, ale kotouč za Lavingerova záda nepropasírovali. Následně čelili přesilové hře Bruslařů děčínští hráči a své oslabení zvládli. Stále tak drželi s favoritem krok. Pouze ale do devětačtyřicáté minuty, kdy Bruslaři šli znovu do vedení. PETR KUCHTA se dostal k odraženému kotouči, jenž vyrazil Lavinger před sebe a poté ho poslal za jeho záda – 2:1. V pětapadesáté minutě ale srovnal ROMAN NAVARRA a Medvědi stále dýchali. A stejný hráč mohl dokonce poslat Děčín do vedení v přečíslení, ale položeného Nováka překonat nedokázal. V samotném závěru střílel z kruhů ještě Zdeněk Petráš, ale Novák puk vykopl.

Protože zápas v základní hrací době nenašel vítěze, došlo na prodloužení. V jeho druhé minutě hráli domácí přesilovou hru a udeřili. TOMÁŠ SEMRÁD dělovkou z vrcholu pravého kruhu propálil Lavingera a v Kotlině tak mohli Bruslaři slavit postup do semifinále. Medvědům naopak sezóna skončila, ale rozhodně se nemají za co stydět.

BK Havlíčkův Brod – HC Děčín 3:2pp (0:0; 1:1; 1:1 – 1:0)
Branky a nahrávky: 26. Vala (Endál), 49. Kuchta (Kozlík), 62. T. Semrád (Endál) – 34. Zika (Navarra, Kaltenböck), 55. Navarra (Kaltenböck, Oliverius)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Š. Havlík) – Hříbal, Balcar, Kaltenböck, Málek, Loukota, Kvaček, Chmel, Vaněk – Molnár (A), Zajan, Volráb, Faigl, Oliverius (C), Chovanec, Petráš, Hašek (A), Zika, Navarra, Amirov

Vendula Zdražilová, HC Děčín