Rubriky
Sport Zprávy

Preview před zápasem BK ARMEX Děčín – NH Ostrava

Výhrou v předposledním kole základní části Kooperativa NBL na palubovce posledního Jindřichova Hradce si basketbalisté Děčína zajistili účast v nadstavbové skupině A1, a tak do závěrečného duelu s předposlední Ostravou mohou jít s relativním klidem. Ale opravdu jen relativním, protože vítězství by se do další fáze soutěže velmi hodilo. Hrát ale bude mít o co i soupeř, jelikož pro něj by byla výhra rovněž příjemným bonusem do skupiny A2.
Ostrava začala sezónu prohrami s Nymburkem a Opavou, poté však porazila Brno i Kolín a bilance 2-2 nebyla špatná. V dalších zápasech se však začaly množit porážky a Ostravané získali už jen dvakrát skalp Jindřichova Hradce, jednou přehráli USK Praha a rovněž zaskočili Svitavy. Všechny výhry (kromě jedné s „Jindřicháčem“) se ale zrodily na domácí palubovce, takže u soupeřů mají bilanci 1-9. V posledních dvou utkáních padla Ostrava nejprve ve Svitavách 101:61 (nejlepší střelci Ostravy: Blagojevič 16, Payne 15, Stojačič 9), poté i na USK 81:63 (Stojačič 25, Payne 12, Bohačík 9).

Bodovými tahouni ostravského celku jsou cizinci. Nejlepšími střelci jsou dva srbští borci – křídelník Stojačič dává v průměru 16,2 bodů na zápas (také má téměř 5 doskoků a 5 asistencí), rozehrávač Stanojevič přidává 14,8 bodů, ale poslední dva duely nehrál, protože dostal dvouzápasový stop za incident v domácím utkání s Olomouckem. Za nimi jsou dva Američané – Woods má průměr 14,7 a Payne 12,7 bodů na zápas. Posledním dvojciferným střelcem je pak další Srb Blagojevič s průměrem 12,4 bodů na utkání. Z českých basketbalistů je nejlepší Petr Bohačík s průměrem 9,0 bodů a 7,6 doskoků na zápas. Ostrava v minulých dnech angažovala ještě jednoho Američana, Malcolma Canadu, který zde působil již v sezóně 2016/17.

Vzájemný zápas v základní části KNBL:
NH Ostrava – BK ARMEX Děčín 81:92
Nejlepší střelci: Woods 19, Stojačič 17, Blagojevič 16 – P. Houška 19, Pomikálek 14, Halda 10, Bažant 10.

VIDEO (WWW.YOUTUBE.COM)