Rubriky
Sport Zprávy

Petráš zařídil tři body s Řisuty

Tři zápasy v řadě bez jediného bodu Medvědi utnuli. Po výhře, kterou ve Slaném dirigoval Zdeněk Petráš, jenž vsítil všechny tři branky, se tak hráči Děčína mohli zase radovat z plného zisku bodů.

Medvědi začali utkání více než dobře a v deváté minutě vedli už o dvě branky. Ve druhé minutě ujel ZDENĚK PETRÁŠ se svým spoluhráčem do úniku a poté se rozhodl ke střele. A dobře udělal. Svou přesnou střelou poprvé rozvlnil síť za zády řisutského brankáře – 0:1. Na konci deváté minuty se pak podruhé v tomto klání trefil ZDENĚK PETRÁŠ, jenž z levé strany poslal kotouč ke vzdálenější tyči – 0:2. Poté byly k vidění dvě šance, a to na straně Děčína i Řisut. Nejprve zastavil střelu Kosa Lavinger, na druhé straně pak pálil těsně vedle Amirov. Ve dvanácté minutě už se domácím podařilo snížit a dostali se zpět do zápasu. JIŘÍ DOSTÁL prostřelil děčínskou branku od modré čáry a konaktní gól byl na světě – 1:2. V samotném závěru první třetiny ještě orazítkoval břevno Ondřej Hříbal střelou z prostoru mezi kruhy.

Na začátku druhé třetiny dostali Medvědi možnost přesilové hry, kterou ovšem využít nedokázali. Do dobré střelecké pozice z mezikuží se dostal Matěj Kos a orazítkoval tyčku děčínské branky. Hosté si tak mohli oddechnout a těný náskok udrželi. V polovině utkání byl stále stav, jaký na ukazateli skóre svítil po první třetině. Domácí se stále snažili o srovnání, ale Lavinger střely Buldoků dokázal pokrýt. V jednatřicáté minutě šli Medvědi znovu do dvoubrankového náskoku. Přesilovou hru využil střelou z levého kruhu ZDENĚK PETRÁŠ a završil tak svůj hattrick – 1:3. Byl tak zatím jediným střelcem v děčínském týmu. Netrvalo dlouho a domácí hráči se dostali Děčínu znovu na dostřel jediné branky. Odražený kotouč se dostal na hůl ONDŘEJE KRPATY, který svou střelu zavěsil přesně pod víko – 2:3. Pavel Zajan pak mohl opět navýšit vedení Medvědů, jeho střelu zblízka ovšem Ilašenko pokryl.

Na začátku třetí třetiny docílili Medvědi čtvrté branky, ale ukázalo se, že puk přešel brankovou čáru až po odpískání, tudíž gól nemohl platit. V devětačtyřicáté minutě hráli domácí hráči přesilovku čtyři na tři, ale Medvědi se dokázali ubránit a neinkasovali. S přibývajícím časem stále Buldoci tlačili před medvědí klecí, ale Lukáš Lavinger byl mezi třemi tyčemi pozorný, když vychytal v krátkém sledu po sobě střely Kužela a Záleského. V poslední minutě poslední části hry udělal kličku domácímu brankáři Michal Oliverius, ale do odryté klece kotouč zasunout nedokázal. To ho ale nemuselo mrzet, Medvědi nakonec těsné vedení uhájili a po třech zápasech bez výhry si připsali důležité tři body do tabulky.

HC Řistuty – HC Děčín 2:3 (1:2, 1:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 12. Dostál (Hampl), 33. Krpata (Dostál, Mařík) – 2. Petráš (Balcar), 9. Petráš, 31. Petráš (Vacek, Kaltenböck)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Šticha) – Hříbal, Balcar, Kaltenböck, Michajličenko, Tenkrát, Chmel, Molnár (A) – Zajan, Volráb, Horák – Faigl, Oliverius (C), Chovanec – Petráš, Vacek, Hašek (A) – Kopta, Amirov

Vendula Zdražilová, HC Děčín