Rubriky
Sport Zprávy

Medvědi prolomili prokletí jménem Kobra po dvou letech Pražany porazili

Hokejisté Děčína téměř dva roky nebodovali s pražskou Kobrou. Černá série je ovšem u konce. Hned v prvním utkání nového roku porazili Kobru 6:2 na jejím ledě a připsali si tak první tři veledůležité body do tabulky.

Medvědi si jako první zahráli na začátku první třetiny přesilovou hru, ve které ve vlastním oslabení zahrozil z úniku Semrád, jeho střelu ale Lavinger vyrazil. A hned z dalšího útoku se Děčín radoval z úvodního gólu. ROMAN NAVARRA propálil vše, co mu stálo v cestě a početní výhodu tak využil – 0:1. V osmé minutě se o vyrovnání snažil domácí Tuma, jenž prudkou střelou nechal vyniknout Lukáše Lavingera. O chvilku později pak domácí branku ohrozili opět Medvědi. Macek ale po pěkné souhře s Oliveriusem a Navarrou střílel jen do připraveného Moučka. Domácí se ve druhé polovině první části hry aktivně snažili o srovnání skóre, to se jim ovšem nepodařilo. Místo toho přišla druhá přesná trefa Děčína. V šestnácté minutě ujeli Medvědi dva na jednoho a tutu herní variantu dokázal zužitkovat RADIM VACEK, který prostřelil Moučkovy betony – 0:2. A aby toho nebylo málo, hosté ještě v závěru první periody zvýšili svůj náskok. DANIEL VOLRÁB využil po devíti vteřinách další přesilovku a jeho tým vedl rozdílem tří branek – 0:3. Matějček si posvítil na Lavigera blafákem, ale o jeho čisté konto ho nepřipravil.

V úvodu druhé třetiny si šance vypracovaly oba celky, ale nikomu se nepodařilo nijak výrazně zaměstnat oba gólmany. Po neúspěšné střele Nováka, který trefil zadní mantinel, se k puku dostal Petráš, jenž se ale do zakončení před brankou Kobry nedostal. Hned po něm poté pálil Baránek a orazítkoval Moučkovu tyč. V polovině utkání se domácí Kobra dočkala prvního gólu. FILIP HLINKA svou střelou ke vzdálenější tyči prostřelil Lavingera a využil také přesilovou hru – 1:3. Rozjetí Medvědi si ale vypracovali další šance a Mouček byl pod tlakem. Nakonec vše ustál a také jeho tým se dostal ke střelám. Nic z toho ale nebylo. V závěru druhé třetiny pak měli domácí šanci dostat se Děčínu na dostřel jediné branky v přesilové hře. Děčín ale oslabení ubránil a držel tak své dvoubrankové vedení až do druhé sirény tohoto utkání.

V úvodu třetího dějství střílel na Moučka Martin Baránek, ale svou střelou provětral pouze jeho beton. Poté pálil ze středu hřiště tvrdě Hlinka, Lavinger letící střelu vytěsnil svou vyrážečkou do ochranné sítě. Kobra několikrát dotírala před děčínskou brankou, ovšem Lavinger byl mezi třemi tyčemi pozorný. V osmačtyřicáté minutě pak Medvědi navýšili svůj náskok na tříbrankový, když se v blízkosti Moučkovy klece trefil DOMINIK MÁLEK – 1:4. Odpověď Kobry na sebe ale nenechala dlouho čekat. O chvilku později se totiž k odraženému kotouči dostal DOMINIK NOVÁK a poslal puk za Lavingerova záda – 2:4. Pražané tak byli zase zpátky ve hře. V jednapadesáté minutě jel sám na Moučka Navarra, jeho únik ale vychytal. Ovšem hned na to pak šli Medvědi zpět do tříbrankového náskoku. Novic v sestavě Děčína, ZDENĚK PETRÁŠ totiž v pádu vystřelil a jeho projektil skončil v domácí brance – 2:5. V šestapasesáté minutě pak proměnil další přesilovku Medvědů JAROSLAV HAŠEK a dal tak klid na hokejky svých spoluhráčů – 2:6. Do konce utkání se už nic nestalo a Medvědi tak mohli začít slavit první výhru v novém roce.

HC Kobra Praha – HC Děčín 2:6 (0:3, 1:0, 1:3)
Branky a nahrávky: 30. Hlinka (Šteiner Dominik, Skočovský), 50. Novák (Antončík) – 4. Navarra (Kaltenböck, Oliverius), 16. Vacek (Petráš, Baránek), 16. Volráb (Zajan, Hašek), 48. Málek (Volráb, Hašek), 52. Petráš (Macek), 56. Hašek (Málek)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Šticha) – Tenkrát, Hříbal, Balcar, Kaltenböck, Málek, Chmel, Molnár – Zajan, Volráb, Macek, Fojt, Oliverius (C), Chovanec, Vacek, Hašek (A), Kopta, Baránek, Navarra, Petráš

Vendula Zdražilová, HC Děčín