Rubriky
Sport Zprávy

Preview před zápasem mmcité Brno – BK ARMEX Děčín

Po dvou výhrách na domácí půdě (v lize nad Pardubicemi a poháru AAC nad slovinským Šentjurem) čeká na basketbalisty Děčína další venkovní utkání, když v rámci 7. kola Kooperativa NBL zajíždějí na půdu Brna.

To v loňské sezóně skončilo po základní části poslední, po nadstavbové skupině bylo předposlední, když s celkovou bilancí 10 výher a 22 porážek o jediný bod předskočilo Prostějov. Letos však Brno už má po šesti zápasech tři vítězství, a je v tabulce dokonce před Děčínem, i když jen díky lepšímu skóre.

Brněnským tým v letní přestávce opustili křídelník Michal Křemen, který zamířil do Olomoucka, nástupce Prostějova, rozehrávač Kevin Ware, křídelník Ivan Mikulič, pivoti Cedrick Turman a Ermin Jazvin a rozehrávač Filip Jimramovský, jenž ale v Brně zůstal a stal se generálním manažerem klubu. Změna přišla také na pozici trenéra, kde Chorvata Zorana Helbicha nahradil Slovinec Dejan Jakara. Odchody zacelilo trio cizinců – chorvatský pivot Mladen Primorac (loni hrál za USK Praha), rozehrávač Brian Sullivan a pivot Kevin Maysa (oba z USA) a dvojice Čechů, Martin Vyroubal (křídlo) a Viktor Vašát (pivot). Kapitánem týmu je exděčínský Jan Tomanec.

Brno v dosavadním průběhu KNBL prohrálo v Ústí, Ostravě a doma se svitavskými Tury, naopak doma porazilo Kolín a Jindřichův Hradec a naposledy si přivezlo cennou výhru z Folimanky, kde zdolalo USK 69:67 (nejlepší střelci Brna: Sullivan 24, Primorac 20, Mays 10). Tým mmcité se letos stejně jako Děčín přihlásil do evropské soutěže Alpe Adria Cup, kde hraje ve skupině C. Zde zatím odehrál jediný zápas, a to na půdě chorvatského Osijeku, kde padl 84:90 (nejlepší střelci Brna: Sullivan 28, Tomanec 21, Primorac 15).
Tahouny brněnského mužstva jsou Brian Sullivan (21,2 bodů na zápas), Mladen Primorac (17,0 bodů a 13,3 doskoků na zápas) a Jan Tomanec (12,2 bodů na zápas). Daří se i Radku Pumprlovi a Kevinu Mayesovi.

Zdroj: www.bkdecin.cz
Foto: Roman Valenta