Rubriky
Sport Zprávy

Vítězný hattrick pro děčínské třeťáky

V polovině září se hráči 3. třídy zúčastnili pravidelně vypisovaného turnaje ročníku 2009 v České Lípě. V minulém roce se na dvou turnajích v této kategorii povedlo děčínským brát zlato a tak bylo v letošním roce postaráno o motivaci bez vnějšího působení. Cíl byl jasný. Předvádět hezký hokej a dojít až na vrchol. Turnaje se účastnilo celkem 12 mužstev ze všech koutů republiky, Slovenska a Německa.

Naši hráči svedli souboje ve skupině s celky HC Slovan Ústí – výhra 14:1, Kometa Brno – výhra 8:3, MHC Martin – výhra 11:4, Dynamo Pardubice – výhra 13:5 a poslední utkání ve skupině s Meteorem Třemošná – výhra 13:7. Díky těmto výsledkům a předváděné hře se náš mančaft umístil na prvním místě a postoupil do čtvrtfinálového boje.

V utkání pravdy, jak je čtvrtfinále často přezdíváno jsme změřili síly s celkem Pirátů Chomutov, které se podařilo díky dobré střelbě a rychlému přístupu porazit 18:2. V semifinálovém souboji na nás čekal opět celek Třemošné, se kterým jsme se již v tento den jednou potkali. V opakovaném utkání, avšak zcela jiného charakteru se našim borcům podařilo uspět v poměru 7:3 a tímto výsledkem byla otevřena cesta do finále.

Co čert nechtěl, ve finále jsme narazili na stejný celek jako v minulém roce – MHC Martin. Opět se jednalo o nervy drásající, velmi rychlé a šancí překypující utkání, ve kterém měli oba brankáři přehršel práce. Děčané však přijeli do Lípy s početnější družinou než sok ze Slovenska a z toho taky v závěru náš tým těžil. Soupeř se však nevzdával bez boje, a když už se zdálo být všechno tak jak se patří, přišly ještě 2 rychlé branky, které však v konečném zúčtování znamenaly pouze snížení konečného skóre. Děčín porazil Martin 10:8 a mohly tak propuknout ovace se slovy…Vítej zlatý hattricku!

Sestava HC Děčín: Veronika Ortová (brankářka), Stanislav Sanejstr, Jonáš Vaníček, Kevin Kváš, Šimon Šejc, Adam Svoboda, Alžběta Plachá, Tadeáš Petr, Jan Domes, Roman Hynčica, Bruno Jednorowicz.

Všem hráčům a rodičům děkujeme za vzornou reprezentaci našeho klubu a města.

Zdroj: HC Děčín