Rubriky
Sport Zprávy

Preview před zápasem BK Opava – BK ARMEX Děčín

Po domácím utkání s mistrovským Nymburkem čeká na basketbalisty Děčína další velmi těžká prověrka. V 5. kole Kooperativa NBL totiž zajíždějí na půdu Opavy, která momentálně vede tabulku, když vyhrála všechny své čtyři zápasy.

Kádr Slezanů doznal během letní přestávky jen minimum změn. Odešli pivot Jakub Blažek a křídelník Viktor Cvek, tým pak doplnilo trio reprezentačních mladíků – rozehrávač Lukáš Bukovjan (19 let), křídelník Jakub Slavík (18 let) a pivot Jiří Štěpánek (19 let).

Opava, která loni obsadila 4. příčku, když nestačila v boji o bronzové medaile na Pardubice, tak opět zůstala stejně jako Děčín ryze tuzemským týmem a sehranost mužstva se odrazila ve výborných výsledcích na úvod sezóny. Svěřenci trenéra Petra Czudka v prvním kole rozmetali na svém hřišti Jindřichův Hradec 107:73, poté rozstříleli i domácí Ostravu 78:104, následně těsně zdolali Svitavy 81:80 a naposledy vyhráli v Praze na USK 70:88 (nejlepší střelci Opavy: Šiřina 24, Gniadek 20, Klečka 14).

Opavské střelecky táhne jejich rozehrávač Jakub Šiřina, jenž dává v průměru 22,5 bodu na zápas (trojkovou střelbu má na 80 %), k čemuž přidává přes 8 asistencí. Druhým nejlepším střelcem týmu je Radim Klečka (15,0), třetím pak Martin Gniadek (13,5). Na dvojciferné hodnoty dosahují ještě Václav Bujnoch (10,8), jenž má v průměru navíc 7 doskoků, a Filip Zbránek (10,3).

Opava patří zkrátka k tomu nejlepšímu v české lize a doma prohrává jen velmi nerada, o čemž se naši přesvědčili v minulé sezóně, kdy zde dvakrát padli.

Zdroj: www.bkdecin.cz
Foto: Roman Valenta