Rubriky
Sport Zprávy

BK Armex Děčín vs Dekstone Tuři Svitavy

A je to tady. Dlouhé letní čekání na začátek nového ročníku Kooperativa NBL je u konce a první kolo se rychle přiblížilo. A hned na úvod přivítají Válečníci černého koně soutěže – ambiciózní Tury ze Svitav. Už v loňském ročníku Tuřit v průběhu významně posilovali a nebýt rozdělení soutěže na A1 a A2, kdo ví, zda by skončili „až“ na sedmém místě po dlouhodobé části soutěže. Svitavy kromě zajímavých jmen z loňska získali navíc zvučné posily i v létě, když ex-děčínského Jiřího Jelínka doplnil další dobrý známý Luboš Stria. Z Kolína se pak přesunul nejlepší doskakovač ligy Garret Kerr. Dalším novým zvučným jménem je reprezentační mladý pivot Šimon Puršl, jenž kvůli zranění přišel toto léto postupně o ME U20 a pak i o ME mužů. Trenér Luboš Růžička, jenž přišel k týmu v průběhu minulého ročníku, si pak přivedl z nymburského mládežnického programu dva reprezentanty – Eduarda Kotáska a Luboše Kováře. Zajímavě vypadá rovněž další nová tvář – chorvatský křídelník Ozren Pavlovič, kterého už český trenér testoval v začátku loňského roku v týmu Handlové a který po dlouhé rekonvalescenci bojuje o příležitost restartu kariéry.

Kromě „Jelena“ tedy z loňského týmu zůstali ještě Američané Brett Roseboro, Bryan Smithson, čeští zástupci Pavel Slezák, Tomáš Teplý, Jan Špaček a v neposlední nejlepší asistent ligy loňského ročníku, slovenský rozehrávač Roman Marko. Polovina týmu se tedy změnila, ale nepřišly žádné neznámé tváře, naopak soupiska středečního soupeře budí velký respekt! Také výsledky z přípravných zápasů potvrzují tuří sílu. Nejprve v začátku září svitavští s aktivní bilancí prošli trojzápasem se slovenskými soupeři (s Interem Bratislava prohra 68:85 následovaná výhrami s Levicemi 77:62 a se Svitem 89:72). Především pak dvě turnajové účasti, kdy tým u pod vedením reprezentačního asistenta Růžičky na turnaji v maďarském Paksi porazil domácí tým 77:69 a ve finále podlehl těsně KK Kaposvári 70:77. Na domácím turnaji pak Růžičkův celek jednoznačně porazil účastníka Helios AAC rakouský Klosterneuburg 93:59, aby pak získal prvenství ve finále s (obměněným a rovněž výsledkově dobře působícím) Kolínem 73.67.

NÁZOR BK DĚČÍN

Pavel Budínský, trenér BK ARMEX Děčín: „Svitavy budou patřit k týmům, které mohou směle myslet na nejvyšší příčky, protože jejich ambice se zhmotnily v příchod nových kvalitních hráčů a zkvalitnění práce celého klubu. Tyto změny se jistě odrazí i v kvalitě svitavské hry, protože příchod tolika zkušených hráčů do jednoho týmu během letní přestávky si nepamatuji. Očekávám tedy, že Svitavy budou zlobit své soupeře, ale je jasné, že úvodní duel sezóny bychom na domácí palubovce chtěli vyhrát. Čeká nás však jistě perná práce, protože jména jako Roseboro, Kerr, Stria, Jelínek, Marko, Slezák a další, to jsou samí zkušení a ligou prověření borci. Sestava soupeře budí na papíře veliký respekt, ale my uděláme všechno, abychom vyhráli.“

Jakub Houška, pivot BK ARMEX Děčín: „Ve středu startuje další ročník KNBL a myslím, že to bude ročník nesmírně zajímavý. Jsem velice zvědav, jak jednotlivé týmy budou vypadat. My jsme se v přípravě potkali se zahraničními celky a přes některé prohry nám tyto týmy ukázali cestu, kterou bychom měli jít. Velká zkušenost. V prvním zápase nás čeká tým Svitav, který mohutně posiloval a myslím, že letos může pomýšlet vysoko. V sestavě jsou i ex-děčínáci Jelen s Lubkem (Jelínek a Stria – pozn. red.) a především pro druhého jmenovaného to bude nezvyklá situace. Musím říci, že se na tento souboj velice těší. Na trénincích pracujeme velice poctivě a i když má naše hra spoustu rezerv, je vidět, že by to mohlo být fajn. Chtěl bych fanouškům popřát hodně skvělých zážitků během sezóny a aby vždy stáli při nás. Myslím, že loňská sezóna toto potvrdila dvojnásob! A nezapomeňte, má to smysl!“

Informace o vstupenkách a novém systému.

Z organizačních důvodů si vedení BK dovoluje požádat všechny příznivce děčínského basketbalu – tedy majitele permanentek, vlastníky zakoupených vstupenek, zájemce o zakoupení vstupenek na místě i členy mládeže, aby dorazili na první utkání s větším než obvyklým předstihem. Každá vstupenka musí projít kontrolou čtecím zařízením. Cílem je předejít komplikacím a zajistit hladký průběh. Děkujeme za pochopení. 

Zdroj: www.bkdecin.cz