Rubriky
Sport Zprávy

Začíná nová sezóna, boj o každý bod

Příprava druholigových hokejistů je ta tam a na řadu už přichází tolik očekávaný start nové sezóny 2017/2018. Ve skupině Západ se ve středu odehraje první kolo. Medvědi na svém ledě přivítají Buldoky z Řisut.

Hokejisté Děčína mají za sebou přípravu, která čítala osm utkání. A mohlo jich být o jedno více, ale zápas v Bílině byl pro nedostatek hráčů Draků zrušen. Z osmi zápasů zvítězili Medvědi třikrát, nad Sokolovem 6:2, nad Preussenem Berlín těsně 3:2 a s Řisuty brali výhru 4:3 po samostatných nájezdech. Medvědi sehráli také jeden zápas s účastníkem WSM ligy, s nedalekým Ústím nad Labem, které už bylo v plné sestavě a zvítězilo 7:2 z jeho pohledu. Nutno ale podotknout, že Děčín dlouho držel se Slovanem krok a ještě v průběhu třetí třetiny svítil na ukazateli skóre stav 2:1. Pak ale Ústečtí začali pálit ostrými a nakonec se zrodila vysoká výhra. Nyní už je ale třeba hodit za hlavu přípravné období a soustředit se na nový ročník druhé hokejové ligy, který právě přichází. A hráči Děčína by rádi hned v prvním utkání proti Řisutům plně bodovali a svým příznivcům tak udělali radost. Uvidíme, jak to ale dnes dopadne, s Buldoky to rozhodně nebude žádná procházka růžovým sadem.

I hosté zakončili své přípravné období, ve kterém sehráli šest zápasů. Z toho dvakrát dokázali zvítězit. Naposledy se utkali s pražskou Kobrou, která patří mezi špičku druhé ligy a na jejím ledě zvítězili těsně 5:4. Druhá jejich výhra se zrodila nad Děčínem hned v prvním utkání přípravy, na ledě ve Slaném Buldoci vyhráli 4:1. Nestačili na Bílinu (7:9), Trutnov (2:3sn), Bílinu (3:4pp) a na děčínské Medvědy (3:4sn). Takže v přípravě si svěřenci kouče Martina Procházky nevedli také příliš dobře, ale na to se nesmí hledět. Dnes už není kam couvnout a začíná se hra o každý důležitý bod. Buldoci na led Děčína nejedou prodat svou kůži lacino a o nějaký ten bodový zisk se poperou. Čeká nás určitě zajímavý zápas. Tak si ho nenechte ujít.

Odešel bývalý hráč a současný kouč mládeže Radek Zelenka

Bohužel, hokej nenabízí jen příjemné zprávy, ale také i ty velmi smutné. Na prahu nové sezóny v celé organizaci HC Děčín, přišla na konci srpna velmi smutná zpráva. Náhle totiž odešel bývalý vynikající útočník, jenž roky hájil děčínské barvy a v poslední době trenér mládeže – Radek Zelenka. Tohle zasáhlo všechny příznivce děčínského hokeje a na ledě při přátelském utkání s Ústím nad Labem proběhla pieta, které se zúčastnili i jeho bývalí spoluhráči. Uprostřed ledové plochy byl rozprostřen jeho dres s rukavicemi a hokejkou. Tento smutný moment nenechal jedno oko suché a alespoň takto mohli všichni uctít památku výborného člověka, který musel tento svět opustit bohužel ve čtyřiačtyřiceti letech. Čest jeho památce. R.I.P. „Zelí“, to byla nejčastější slova na sociálních sítích, i tak lidé vyjadřovali svou soustrast.

Dnešní utkání bude věnováno Radku Zelenkovi.

V loňské sezóně měli Medvědi s Řisuty výbornou bilanci. Dokázali vyhrát ve všech čtyřech případech, dvakrát v základní hrací době, jednou po samostatných nájezdech a jednou v prodloužení. Buldoci tak mají svému soupeři rozhodně co vracet. Jak to dnes dopadne?

Vzájemná utkání v sezóně 2016/2017

HC Řisuty- HC Děčín 3:4sn
HC Děčín – HC Řisuty 4:1
HC Řisuty – HC Děčín 2:3pp
HC Děčín – HC Řisuty 5:1

Zápas na děčínském zimním stadionu začíná ve středu 13. 9. 2017 v 18. hodin a všichni jste do hlediště vítáni.

Online přenos:HC Děčín – HC Řisuty

Vendula Zdražilová, HC Děčín