Rubriky
Zprávy

Události MP Děčín

Dne 9.7.2017 v 00:55 hod. oznámil občan z DC32, že slyší z ulice hrozný hluk, což ho ruší. Hlídka MP si při příjezdu na místo všimla trojice mladíků, z nichž dva začali ihned po příjezdu strážníků utíkat. Hlídka oba po krátkém pronásledování dostihla. Jeden z mladíků hlídce předložil doklad totožnosti, druhý mladík ani po zákonné výzvě doklad nepředložil. S hlídkou odmítal spolupracovat a hrubě ji urážel. Strážníci jej vyzvali k nastoupení do služebního vozidla s tím, že bude předveden na PČR ke zjištění totožnosti. Mladík se s hlídkou začal strkat a do vozidla odmítl nastoupit. Hlídka proti němu musela použít donucovací prostředky a byla mu přiložena služební pouta. Hlídka o události sepsala úřední záznam a předala záležitost k dořešení příslušnému správnímu orgánu.

Dne 8.7.2017 v 11:23 hod. oznámil zaměstnanec ostrahy obchodu v DC3 přítomnost bezdomovce, který obtěžuje zákazníky. Hlídka na místě zjistila, že jde o strážníkům známého osmašedesátiletého bezdomovce z Děčína. Strážníci jej z místa vykázali.

Dne 7.7.2017 v 23:27 hod. oznámil občan z DC6, že slyší z chodby domu nějakou hádku, která nasvědčuje, že se strhne rvačka. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že třiatřicetiletý muž fyzicky napadl svoji družku a zranil jí na ruce. Na místo se dostavila hlídka PČR, která si záležitost na místě převzala.

Dne 7.7.2017 v 09:30 hod. si všimla hlídka MP v ulici Tyršova v DC1 muže, který seděl u výlohy prodejny potravin, kde konzumoval alkohol. Následně na chodník vylil červené víno a prázdnou PET lahev odhodil na chodník. Hlídka zjistila, že jde o strážníkům známého osmatřicetiletého bezdomovce. Hlídka pořídila fotodokumentaci a sepsala úřední záznam. Záležitost bude řešit příslušný správní orgánu.

Zdroj: MP Děčín