Rubriky
Zprávy

Už měsíc je uzavřená Pivovarská ulice. Práce na opravě mostku by už snad měly začít

V Děčíně by stavbaři měli dnes (31. 5.) začít s opravou mostku v Pivovarské ulici. Alespoň takové informace má vedení města. Pivovarská ulice je už měsíc uzavřená a obyvatelé si stěžovali, že se tam vůbec nepracuje. Vedení města dalo investorovi ultimátum: buď se na můstku začne pracovat, nebo se tam vrátí doprava. Uzavření Pivovarské ulice totiž zkomplikovalo už tak nesnadnou dopravní situace ve městě.

Celá reportáž

Na to, že se na něm od jeho uzavření vůbec nepracuje, upozornili občané města, kteří vyvěšují každý den fotky prázdného, zavřeného můstku na sociální sítě.

Mluvčí ŘSD Jan Rýdl nepotvrdil, že by se měly zítra práce na Pivovarské ulici rozběhnout. Podle něj je problémem přeložka inženýrských sítí, na kterou si ŘSD nasmlouvalo subdodavatelskou firmu. A právě s ní nastalou situaci ŘSD intenzivně řeší.

Podle Rýdla se bude Ředitelství silnic a dálnic snažit, aby dodrželo termín opravy, a také cenu. Můstek je zavřený od 2. května letošního roku a jeho kompletní výměna má vyjít na 11 milionů korun bez daně.

Autor:  Daniela Pilařová
Zdroj: www.rozhlas.cz/sever
Foto: Kamila Bartáková