Rubriky
Sport Zprávy

Turnaj o čokoládový puk měl úspěch

V posledním březnovém víkendu se na zimním stadionu v Děčíně odehrál již 41. ročník tohoto tradičního turnaje 4. tříd. Změřilo v něm síly celkem 6 celků včetně domácích medvíďat. Turnaj se hrál systémem každý s každým v modelu bodované každé třetiny, což dodalo turnaji patřičný říz, jelikož stále bylo o co hrát.

V prvním utkání změřili domácí síly s celkem České Lípy. Proti dobře bruslícím hráčům soupeře se domácím podařilo udolat alespoň jeden bod za remízu v jedné třetině. V dalších dvou byl soupeř nad naše síly a připsal si celkem 2 výhry ve třetinách a výhru v nájezdech.

Ve druhém utkání se naši hráči postavili celku Poděbrad, který byl podobného výkonnostního ražení a tak mělo utkání vše, co by správný hokejový zápas měl obsahovat. Šance na obou stranách, dobře chytající brankáře a skvěle fandící diváky. Po dvou remízách v jednotlivých třetinách a jedné porážce se nám podařilo zvítězit v nájezdech, a tak jsme co do bodového zisku, byli lepším celkem.

Ve třetím utkání prvního hracího dne na nás číhalo družstvo SC Kolín, se kterým máme velmi dobré hokejové vztahy a tak nebyla nouze o vnitřní motivaci v tomto utkání uspět. V prvních dvou třetinách jsme opět sahali po remízách, ale branky v posledních minutách třetin tak činili soupeře o chlup šťastnějším celkem. V poslední třetině a nájezdech si již kolínští připsali poměrně jednoznačná vítězství a tak jsme poprvé v turnaji vyšli bodově na prázdno.

Ve druhém hracím dnu nás hned v prvním ranním utkání čekal celek Berouna, který si zatím počínal poměrně jednoznačně ve všech utkání a nutno říci, že se stal na konci po právu vítězem turnaje. Všechny třetiny patřili soupeři a tak jsme zabojovali alespoň v nájezdech, ve kterých se nám podařilo remízovat a tak jsme si připsali další body do tabulky.

V závěrečném utkání celého turnaje, kterému přihlížela i primátorka města tak museli naši hráči pro konečné 5. místo udělat jen jedno. Získat proti celku Milevska alespoň 1 bod, který nám do konečné tabulky postačoval. V prvních 2 třetinách nás potkalo to, co nikdo nechtěl. Po celou dobu naši hráči dřeli, snažili se přehrát soupeře, avšak branky v závěrech třetin nám onen kýžený bod po těsných prohrách 1:2 nepřinesly. Rozhodnout o našem osudu tak měla poslední třetina. Vývoj byl však velmi podobný předchozím třetinám a tak se všichni modlili, aby nepřišel onen gól na 1:2. Díky bojovnosti našich hráčů a výkonům brankářů se nám remízu podařilo uhájit až do závěrečné sirény a tak mohla radost z výsledku propuknout na plné obrátky. V následujících nájezdech se nám podařilo ještě ubojovat remízu a tak se naše pozice jenom stvrdila.

Konečné pořadí turnaje:
1. HC Berounští Medvědi
2. HC Česká Lípa
3. SC Kolín
4. HC Milevsko 2010
5. HC Děčín
6. HC Poděbrady

Turnaj byl z řad ostatních trenérů chválen a většina celků vyjádřila svou touhu se v dalším ročníku na turnaj do Děčína opět vrátit, což je pro organizátora známka dobře odvedené práce.

HC Děčín reprezentovali:
Veronika Ortová, Filip Vondráček (brankáři), Bednařík Adam, Holec Marek, Krajdl Dominik, Krátký Petr, Kumstát Roman, Kváš Kevin, Mühlfeit Jan, Novotný Tomáš, Pocner Tomáš, Postl Šimon, Rangl Matěj, Rocheltová Eliška, Sanejstr Stanislav, Svoboda Adam, Svoboda Michal, Vaníček Jonáš, Zavřel Petr, Zelenka Jan.

Všem hráčům a rodičům patří díky za skvěle odvedenou práci jak na ledě, tak v ochozech.

Zdroj: HC Děčín