Rubriky
Sport Zprávy

Starší žáci přivezli stříbro z Chrudimi

První dubnový víkend se starší žáci zúčastnili 4.ročníku mezinárodního turnaje -Chrudim City Cup 2017.
Pořádající klub pozval hokejisty z Topolčan, Svidníku, Vimperku, České Lípy, Veselí nad Lužnicí, Komety Brno a Děčína. Turnaj byl pořádán pro chlapce ročníku narození 2004. Dle propozic mohli trenéři zařadit do kádru i dva hráče ročníku 2003. Tuto možnost děčínský klub nevyužil ,ale naopak do kádru zařadil 5 hráčů ročníku 2005. Turnaj se hrál systémem každý s každým na 2×18 minut. Každá část byla bodovaná jako samostatný zápas.

Pátek 31.3.2017
První zápas proti velké neznámé-celek z Topolčan. Děčané předvádí vynikající kombinační hru ,v brance čaruje Matyáš Petříček a soupeřovi útočníci nenalezli recept na vstřelení branky . Vítězíme 3:0 a 6:0. Dalším soupeřem byli obhájci loňského prvenství , hokejisté z Vimperka. Kvalitní rozehrávka, hra v obraném pásmu, střelba a bezchybný výkon Vojty Hambálka v brance,to jsou hlavní atributy dalšího vítězství s výsledky 4:0 a 5:0 . Po prvním hracím dnu mají hráči HC Děčín plný počet 8 bodů.

Sobota 1.4.2017
Nastupujeme proti domácímu celku, který zatím v turnaji nebodoval. Herní převaha našich hráčů nebyla vyjádřena střelecky a díky kvalitnímu výkonu Matyáše Petříčka v brance bereme 3 body za výsledky 1:1 a 1:0. V dalším zápase porážíme hokejisty z České Lípy 4:0 a 2:1 . Poslední sobotní zápas se Svidníkem, nejslabším účastníkem turnaje se odehrával v tréninkovém tempu a z důvodu časového posunu celého programu se trenéři dohodli odehrát obě části na hrubý čas. Výsledky 7:0 a 6:0 .

Neděle 2.4.2013
Děčané nastupují proti hokejistům Veselí nad Lužnicí, kteří se tu prezentují bezchybnou hrou.
Pozdní večerka a brzké vstávání mělo vliv na hru našich chlapců a prohráváme 0:5 a 1:4.
Tým hrající pod hlavičkou Veselí nad Lužnicí byl ve skutečnosti výběr ze tří jihočeských klubů,navíc posílen 2 hráči ročníku 2003. Děčané vstupují do posledního zápasu proti Kometě Brno .
Ze strany Komety velice nervózně vedené utkání, ale Děčín předvádí hru, která tým ze severu Čech zdobila celý turnaj,kombinace, bruslení, bezchybní brankaři. Po výsledcích 2:0 a 3:0 připisují děčané plný bodový zisk. Se ziskem 23 bodů a skore 45:11 se chlapci umisťují na 2.místě .

Individuální cenu za nejlepšího hráče turnaje ,kterého vybírali treneři všech týmů si odnesl náš hráč Martin Veroněk.

Veliké poděkování od realizačního týmu patří pořadatelů za bezchybný průběh a organizaci celého turnaje. Zvláštní poděkování pro rodiče našich chlapců,kteří zajistili dopravu na turnaj a po celou dobu
turnaje v hledišti vytvářeli pro náš tým téměř domácí prostředí.

Sestava HC Děčín
Matyáš Petříček,Vojtěch Hambálek,Adam Werner,Adam Bartoň,Bohuslav Nowák,Luboš Čamra,Daniel Bříza,Tadeáš Vacek,
Vojtěch Hois,Ondřej Postl,Martin Veroněk,Petr Hruška,Matěj Leden,Ondřej Filip,Tomáš Jelínek,Vítek Zitko,Martin,Keleši.

Zdroj: HC Děčín